DeCeNews: Gunther Krichbaum, cel care i-a scris lui Barroso despre situatia din Romania, este casatorit cu fosta consiliera a lui Macovei

Gunther Krichbaum, presedintele Comisie de afaceri europene din Parlamentul german, se numara printre persoanele care au fost interesate de situatia politica din Romania. In acest sens, acesta i-a cerut sefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei si suspendarea votului sau in Consiliul European in urma subminarii statului de drept si democratiei, lucru pe care l-a cerut si Monica Macovei.
"Va scriu cu mare ingrijorare in legatura cu situatia politica actuala din Romania. Ultimele evolutii indica faptul ca Romania se indreapta spre o "democratie ghidata". In ultimele saptamani, structurile politice au fost alterate cu o viteza rapida. Statul de drept a fost subminat, independenta sistemului judiciar a fost pusa sub semnul intrebarii iar structurile alese democratic au fost suspendate", afirma deputatul CDU Krichbaum, intr-o scrisoare adresata lui Barroso pe 4 iulie.
"Prin urmare, cer Comisiei Europene pe care o conduceti sa ia in considerare atat declansarea procedurii prevazute de Tratatul UE la Articolul 7 (alineatul 3), precum si a procedurii de infringement potrivit articolului 258 din Tratatul de Functionare a UE. Pe durata acestor proceduri, ar trebui instituita o suspendare a dreptului de vot al Romaniei", cerea deputatul german.
Poate ca numele lui Gunter Krichbaum trecea neobservat in scandalul declansat, saptamana trecuta, fata de evenimentele politice din Romania, daca acesta nu ar fi legat de europarlamentarul PDL, Monica Macovei. Potrivit jurnalul.ro, sotia lui Gunther Krichbaum este Oana Harvalia, consilier personal al fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei.
Cotidianul Gardianul relata in 24 august 2006, despre fundatiile care au inlesnit adoptiile internationale si care au apartinut unor oameni influenti din societatea romaneasca. Pe aceasta lista apare si numele fostei consiliere personale ale Monicai Macovei. Astfel, Oana Harvalia a fost director executiv al Fundatiei "Parinti si Copii", ea fiind la acea vreme si secretar PNTCD. Gardianul cita in acest context pe Teodora Bertzi fostul secretar de stat al Oficiului Romande Adoptii (ORA) care declara ca "in Romania adoptiile s-au facut pe banda rulanta. Copii infiati erau tratati ca pe o marfa".
Functiile detinute de Oana Harvalia la fundatie si in PNTCD nu se mai regasesc pe declaratiile de interese depuse in 2008, cand era consilier personal la Ministerul Justitiei si nici la eliberarea din functie. O regasim insa pe Oana Harvalia pe lista avocatilor de top din Bucuresti sI Ilfov. Foarte probabil ca fundatia sa nu mai fi fost utila, dupa ce in 2001 guvernul condus de Adrian Nastase a dispus intreruperea adoptiilor internationale.