Deputatul Ioan Ghise a adresat Senatului PNL o scrisoare referitoare la excluderea sa din partid, pe care o considera nestatutara. Referindu-se la contestatia adresata Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL pe tema excluderii sale, Ghise crede ca in cazul in care acest for va ignora "evidenta probelor si abuzul de drept comis", PNL este amenintat de multe pericole.
"In goana actualei conduceri a PNL de a recupera cateva procente de imagine din decalajul care il desparte de PD in sondajele asupra preferintelor de moment pentru voturile electoratului, PNL s-a angajat pe un drum strategic sinucigas, care creeaza premisele ca PNL sa aiba soarta PN„CD", afirma Ghise in scrisoare. In opinia sa, "dupa criterii adoptate ad-hoc, prin infrangerea prevederilor statutare si in afara cadrului legal, in numele "reformei morale" a PNL se produce o "epurare politica", bazata doar pe faptul ca "da bine la imagine". Ghise a mai spus ca, pe termen scurt, PNL va castiga "ceva simpatie populara de moment si trecatoare", dar grav este ca "se ignora statutul PNL, se ignora principiul fundamental al democratiei, si anume legalitatea, precum si legea speciala in vigoare", creandu-se premisele destructurarii PNL.
Drept raspuns la declaratiile lui Ghise, purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian, a admis ca actiunile fostului liberal pot fi de inteles, deoarece sunt facute "la suparare". Presedintele Comisiei de Onoare si Arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu, a refuzat sa comenteze actiunile lui Ghise. Olteanu a precizat ca, in calitatea pe care o detine, odata cu primirea contestatiei lui Ghise, nu mai poate face declaratii pe aceasta tema pana la o decizie finala in acest caz. (Dan Ghetu)