DeCeNews: Ex-avocatul Poporului, acuzat de studenti: se lasa cu plansete de umilinta!

Ex-avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, este o persoana extrem de controversata in mediile studentesti. Un articol publicat in Academia Catavencu din 12 ianuarie il descrie drept un profesor care "jupoaie pielea de pe spinarea studentilor, pe care ii obliga sa-i cumpere cursurile". In 2006, Gheorghe Iancu a fost cercetat de politie pentru ca a spart cu pumnul parbrizul unei masini care il claxona pentru ca a oprit in drum.
Potrivit Academia Catavencu, Iancu ar fi "inventat o norma personala de lasat studenti la restante, care il umple de parale din taxele de re-examinare. Exemplu: le vinde studentilor indigesta lucrare Drept Constitutional si institutii politice, vol. I, de 69 de lei, aparuta la Editura Beck, fenomen ce nu figureaza in declaratia de avere. Jegul de volum II face 50 de lei, deci un student care se amageste ca va promova examenul decarteaza fix 119 lei".
"Acest individ scelerat care si-a facut o traditie din a jigni atat studentii cat si alte cadre didactice este fostul director general al Autoritatii Electorale Permanente si fost adjunct al Avocatului Poporului precum si fost procuror la CSJ (la data articolului acestuia din Cotidianul, era si membru PDL)", se arata in articolul din Academia Catavencu.
Site-ul pardaf.ro, intr-o postare intitulata "Sceleratul de la catedra de Drept", il acuza pe Iancu ca ar fi notat cu 4 lucrarea unui student de la ID si nu a raspuns la cererea studentului de a-i justifica nota acordata.
"Studentii sunt absolut ingroziti de acest satrap care, in fiecare sesiune, fara sa citeasca macar o lucrare, da 4 la jumatate de clasa! Daca cumva isi permite vreun student sau vreo studenta sa conteste nota este pur si simplu injurat, persiflat si umilit chiar in fata colegilor lui sau mai ales, ei! Da, se lasa cu plansete de umilinta!", apare scris pe site-ul pardaf.ro unde este postat si un clip video cu Gheorghe Iancu filmat de catre unul dintre studenti.