Mircea Geoana a votat in jurul orei 10.00, cu peste un sfert de ora intarziere fata de ora anuntata. Candidatul PSD la presedintie a venit insotit de sotie si de cei doi copii. Social-democratul le-a transmis urari de Sfantul Nicolae romanilor care isi serbeaza onomastica. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca a votat cu gandul la stabilitate si la unitate. Totodata, liderul PSD i-a indemnat pe romani sa mearga la vot.
"Am votat cu incredere si cu speranta, am votat cu incredere ca sfarsitul de an va aduce romanilor unitate, stabilitate si de Mos Nicolae, sper, un nou guvern. Sunt absolut convins ca astazi toti cetatenii Romaniei vor intele ca participarea la vot indiferent de optiune reprezinta calea cea buna. Sunt convins ca aceasta zi va fi importanta pentru urmatorii multi ani ai istoriei natiunii noastre. Votez cu gandul la stabilitate si la unitate, votez cu gandul la cei care au in acesta perioada dificultati", a declarat Mircea Geoana.
Liderul PSD a indemant cetatenii sa se prezinte la vot.
"Votul dumneavoastra va alege calea de urmat pentru multi, multi ani de zile. Miza alegerii viitorului presedinte depaseste persoana unui om. Este vorba de o optiune intre doua viziuni de societate, este vorba despre optiunea despre ce fel de Romanie vrem sa avem in urmatorii 5, 10, 20 de ani si de aceea, va indemn sa veniti la vot. Daca ve-ti vota cu mine asta imi va face foarte mare placere, dar indiferent cum doriti sa votati, veniti la vot si exprimati-va liber si democratic preferinta dumneavoastra. Este foarte important ca viitorul presedinte sa aiba un mandat popular extrem de solid", a mai spus Mircea Geoana.
Intrebat ce a primit de la Mos Nicolae, presedintele PSD a raspuns: Nu am primit pentru ca inca nu am fost cuminte, sper diseara sa primesc ceva.
Mircea Geoana a spus ca mai tarziu o va insoti pe mama sa la votare si va merge impreuna cu aceasta la mormantul tatalui sau pentru un moment de reculegere. Mai tarziu isi va petrece ziua la munca la partid si va astepta cu nerabdare exit-poll-ul.