Convins ca va castiga alegerile anticipate din 2007, presedintele PSD, Mircea Geoana, a lansat, la ßcoala de vara de la Vatra Dornei a social-democratilor, "marsul spre guvernare", mentionand ca partidul pe care il conduce este singura alternativa la guvernarea portocalie. Totodata, Geoana a lansat o serie de atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu si a liderilor Coalitiei.

La finalul ßcolii de vara PSD, presedintele social-democratilor, Mircea Geoana, a declarat ca singura alternativa la actuala alianta este PSD, iar Vatra Dornei este locul de unde PSD incepe marsul spre guvernare. Mai mult, Mircea Geoana i-a anuntat pe liderii din teritoriu ca trebuie sa fie pregatiti pentru anticipate in 2007, pe care liderul social-democratilor este convins ca partidul sau le va castiga.
Pe de alta parte, Geoana a afirmat ca, potrivit sondajelor, intentia de vot este de 24-25 % pentru PSD, aratand ca cifra nu e rea, dar s-ar fi asteptat la un transfer mai rapid de incredere spre PSD fata de rezultatele dezastruvase ale actualei guvernari. El a spus ca "procentul de 20% din sondaje pe care l-a inregistrat PSD la ultimul sondaj" nu il satisface si a adaugat ca estimeaza o crestere de aproximativ 30-35% pana anul viitor prin discutii directe si deplasari in teritoriu cu cetatenii.
Atac la "cea mai cainoasa" guvernare
Liderul PSD, Mircea Geoana, a atacat din nou sambata, in ultima zi a ßcolii de vara de la Vatra Dornei, pe liderii Coalitiei si pe seful statului, Traian Basescu, spunand ca acestia nu au dreptul moral de a critica PSD pentru ca ei sunt exponentii regimului comunist, niste "penibili turnatori". Mircea Geoana a afirmat ca populatia este dezamagita de actuala guvernare, "cea mai cainoasa si haina" de dupa 1989, iar cel care se va degrada cel mai rapid in perioada urmatoare in preferintele si increderea electoratului va fi presedintele Basescu. Mai mult, Geoana a subliniat ca l-a lasat "prea mult timp in pace" pe Traian Basescu, iar acum "se dovedeste ca el (n.r. - Basescu), care spunea ca este un campion al luptei cu comunismul si cu Securitatea, este un produs al sistemului, si de fapt este un impostor".
Proiectul "Generatia 2008", primit fara entuziasm
Mircea Geoana a mai spus la ßcoala de vara a PSD ca proiectul "Generatia 2008" trebuie sa reprezinte contributia social-democratiei la capitalul uman si social al tarii. Geoana a precizat ca "Generatia 2008" va pregati noul profil de politician pe care populatia il doreste.
El a apreciat ca, pana acum, in PSD nu s-a stiut foarte bine cum sa se realizeze gestionarea carierei politice si ca nici nu a fost suficienta democratie interna in partid pentru realizarea unui astfel de proiect si a precizat ca "pregatirea militantilor este prioritatea zero a partidului".
La randul sau, senatorul PSD Vasile Dancu a spus ca, in opinia sa, desi "Generatia 2008" este un proiect foarte bun pentru viitorul politic si social a tarii, a fost primit fara mare entuziasm de marea masa a partidului, iar acest lucru consituie o prima piedica in reusita acestui proiect.