Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca anunturile privind ruperea protocolului dintre PSD si PD-L in teritoriu reprezinta un "joc politic" al democrat-liberalilor si un "joc al disperarii" din partea PD-L.
"Este un joc politic ce se intampla acum, se sugereaza o ruptura din teritoriu spre centru a coalitiei. Mai sunt doar doua luni pana la primul tur al alegerilor, iar atunci va hotari electoratul ce se intampla. E clar insa ca este un joc al disperarii pe care cei de la PD-L il fac", a declarat Geoana
Liderul PSD a spus ca atata timp cat exista un protocol la nivel national nu se poate spune ca nu functioneaza coalitia.
"Daca nu functioneaza in teritoriu aceste protocoale este mai degraba o problema de ordin tactic, pentru ca daca exista un protocol la nivel national care functioneaza inseamna ca exista si coalitie. Eu ma felicit ca nu am cedat presiunilor insistente ale PD-L de a rupe aliantele cu PNL, pentru ca e clar ca in spatele acestei stratageme se intampla ceea ce se intampla acum", a declarat Mircea Geoana, referindu-se la faptul ca mai multe organizatii PD-L din tara au denuntat protocoalele cu PSD.
El a afirmat ca le-a transmis colegilor din Maramures si celor din restul tarii sa ia deciziile care li se par in interesul partidului si al aliantei PSD-PC si al celor pe care ii reprezinta.
"La PD-L exista ultimatum din trei in trei zile, dar cred ca ultimatumul va fi in 6 decembrie, de Mos Nicolae, cand domnul Basescu va pleca de la Cotroceni. Incordare am vazut de atatea ori din partea PD-L, incat o privim cu multa detasare", a afirmat Geoana.
El a atras atentia ca oricine incearca sa provoace o criza politica face un "rau enorm".
Totodata, el a comentat decizia PNTCD de a sustine PD-L in campania electorala pentru prezidentiale.
Geoana a spus ca, la Tebea, s-a intalnit cu un lider taranist dintr-o localitate hunedoreana care i-a spus ca ii este rusine de ceea ce s-a intamplat la Bucuresti.
"Liderul taranist a declarat ca a trebuit sa plece majoritatea oamenilor din sala ca sa se poata lua o asemenea decizie. Ce pot sa spun eu e ca relativii suporteri taranisti care mai exista si care reprezinta baza electorala a PNTCD nu vor vota cu Traian Basescu. Domnul Milut poate sa faca ce vrea, pentru ca toti oamenii de buna credinta doresc schimbarea lui Traian Basescu", a spus Geoana.
Liderul PSD s-a aflat, duminica seara, in Maramures, pentru a participa la Targul Cepelor din comuna Asuaju de Sus.
Acolo a fost intampinat cu urale si a primit cadouri, printre care un butoi cu palinca, o papusa si un clop codrenesc, pe care l-a platit.