La numai o zi dupa ce si-a dat demisia din PSD, senatorul Ioan Talpes il acuza pe presedintele social-democratilor, Mircea Geoana, de “manifestari de pustism“ in declaratiile acestuia la adresa lui Ion Iliescu. Talpes a explicat ieri ca a fost deranjat de felul in care Geoana a tratat problema posibilei intemeieri a unui nou partid de catre Ion Iliescu. Potrivit lui Talpes, liderul PSD ar fi declarat intr-un interviu ca trebuie intrebati doctorii daca Ion Iliescu mai este in masura sa faca un partid.
“Intrebat daca Iliescu isi va face partid cand iese din spital, Geoana a spus ca trebuie intrebati medicii. Un asemenea raspuns este incalificabil. El stia ce spune si este cumplit sa-ti permiti sa faci asemenea afirmatii. Nu este normal sa argumentezi un raspuns printr-un handicap al altcuiva“, a spus Talpes. El l-a acuzat pe Geoana de lipsa de fair-play in privinta lui Ion Iliescu. Fostul consilier pe probleme de siguranta nationala al presedintelui Ion Iliescu a mentionat ca nu stie daca acesta isi va face un alt partid, dar a dorit sa precizeze ca fondatorul PSD “are mai multa forta si tarie decat ne imaginam cu totii“.
La randul sau, Mircea Geoana a declarat ca nu stie la ce interviu face referire Talpes. El a sustinut ca niciodata nu a avut vreun conflict cu Talpes si ca l-a apreciat pe fostul senator PSD pentru experienta pe care o are. In privinta plecarii lui Talpes din partid, Geoana a subliniat ca a anticipat decizia acestuia de a demisiona. “Imi pare rau ca a facut acest gest, dar pana la urma nimeni nu este de neinlocuit. Mai sunt si nemultumiti, altii dezamagiti de faptul ca sunt in opozitie si de alegerile preliminare din partid, din toamna anului trecut“, a mai spus Geoana, apreciind insa ca nemultumitii nu sunt prea numerosi in randul parlamentarilor.
Referitor la un posibil nou partid care ar urma sa fie fondat de Ion Iliescu, Geoana a fost de parere ca, deocamdata, sunt doar speculatii si ca discutiile despre infiintarea unui partid sunt un sport national.