Liderul PSD Mircea Geoana afirma, intr-o scrisoare de condoleante, ca disparitia senatorului Ted Kennedy pare neverosimila, mentioneaza ca este unul dintre cei care l-au cunoscut si ca cei ramasi in urma politicianului trebuie sa poarte mai departe mostenirea crezului politic al acestuia.
"Pentru toti cei care s-au obisnuit ca Ted Kennedy sa invinga de-a lungul vietii sale obstacole profesionale, adversitati, boli si tragedii personale, disparitia sa acum pare aproape neverosimila", isi incepe Geoana scrisoarea.
El spune ca "Senatul si natiunea americana au pierdut un luptator neobosit pentru principii liberale si drepturi individuale".
"Intre acestea, asigurarea de sanatate pentru fiecare american a fost cauza vietii sale, careia i s-a dedicat cu trup si suflet tot timpul vietii, lasand o mostenire ce va dainui mult timp dupa trecerea sa in nefiinta. A plecat dintre noi, de asemenea, un politician cu o rara si exemplara capacitate de a genera consens si de a aduna in jurul ideilor sale, dedicate binelui public, adversari politici si oameni cu convingeri diferite", scrie liderul PSD, apreciind ca "familia Kennedy a pierdut un tata, unchi, sot, bunic extraordinar, care va ramane cu siguranta, chiar si dupa moartea fizica, nucleul si lumina lor calauzitoare".
"La randul lor, toti cei care l-au cunoscut, printre care am avut privilegiul sa ma aflu, vom pastra pentru totdeauna amintirea personalitatii sale de o forta unica si care a lasat o amprenta de nesters in memoria fiecaruia dintre noi. Ramane misiunea noastra, a celor pe care ne-a lasat in urma, sa ne ridicam la inaltimea modelului vietii sale si sa purtam mai departe mostenirea crezului sau politic. Nu este o sarcina usoara, dar este una pe care senatorul Edward Kennedy si-a asumat-o fara nicio ezitare si este in acelasi timp modul in care el poate ramane in continuare viu alaturi de noi", afirma Mircea Geoana.
Senatorul american Edward "Ted" Kennedy, care suferea de o tumoare pe creier a decedat marti seara, la varsta de 77 de ani. Ted Kennedy va fi inhumat, sambata dupa-amiaza, in cimitirul militar Arlington, situat in apropiere de Washington, langa cei doi frati ai sai, presedintele John Fitzgerald Kennedy, asasinat in 1963, si Robert Kennedy, asasinat in 1968 in timp ce se pregatea sa candideze in alegerile prezidentiale.
Ambasada SUA la Bucuresti va deschide, luni, o carte de condoleante pentru cei care doresc sa transmita un mesaj in memoria senatorului Edward Kennedy. Cartea de condoleante va fi la dispozitia celor interesati la sediul Sectiei Consulare din strada Nicolae Filipescu, incepand de luni, de la ora 8:00, pana miercuri, la ora 16:30.