Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca majoritatea nou constituita in Parlament, respectiv PSD, PNL, UDMR, PC si grupul minoritatilor nationale, va avea o reactie comuna la anuntul facut de presedintele Basescu in privinta candidatului pentru functia de premier.
Geoana a precizat ca majoritatea nou constituita in Parlament va avea, de asemenea, si o strategie comuna pe care o va urma.
El a precizat ca nu a fost contactat de PD-L pentru discutii.
Geoana a spus ca noua majoritate parlamentara nu va renunta la propunerea sa de candidat pentru functia de premier, respectiv la Klaus Iohannis.
"Nu este niciun fel de motiv sa renuntam la cea mai buna candidatura de premier care exista azi pe piata", a spus Geoana.
El a aratat ca Traian Basescu va anunta, joi, ca "vrea un Guvern PD-L pe care sa il domine".
Lideri ai PNL, PSD, UDMR, PC si minoritati nationale s-au adunat, joi, in cabinetul presedintelui Senatului, Mircea Geoana, cu putin timp inainte de declaratia de presa anuntata de seful statului, Traian Basescu.
Printre primii care au venit in cabinetul lui Geoana s-au aflat Radu Stroe, Mihai Voicu si Ludovic Orban, impreuna cu liderul minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.
Ludovic Orban a discutat cu reprezentantii presei, spunand ca nu stie ce va anunta presedintele Traian Basescu pentru ca "nu este ghicitor in stele".
Si Varujan Pambuccian a stat pe hol inainte de a intra in cabinetul lui Mircea Geoana, pe motiv ca in sala unde se reuneau ceilalti lideri nu putea sa fumeze.
Dupa liberali si liderul minoritatilor nationale, in cabinetul lui Mircea Geoana a intrat si presedintele executiv al UDMR Kelemenm Hunor, precum si liderul PC Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu a declarat ca liderii s-au intalnit pentru discutii, aratand ca e normal sa aiba asemenea intalniri pentru a stabili o strategie de actiune.