Liderul PSD, Mircea Geoana, l-a acuzat, luni, pe presedintele Traian Basescu, de faptul ca nu reuseste, nici macar la final de ciclu politic, sa depaseasca "patimile politice", iimplicandu-se in campania electorala in favoarea PD-L, asa cum a facut in recenta vizita in Spania. "Campania a inceput in forta. Presedintele Romaniei nu se dezminte si merge in strainatate sa faca campanie pentru PD-L. Este, din pacate , inca o confirmare a faptului ca domnul presedinte Basescu una spune la tribuna Parlamentului si alta face in termeni de campanie. Nici macar la final de ciclu politic nu reuseste sa se inalte deasupra patimilor politice si sa vegheze asupra bunului mers al institutiilor statului, intr-o perioada complicata pentru statul roman", a precizat Geoana, in debutul sedintei Biroului Permanent National al PSD.
Liderul PSD a aratat, de asemenea, ca este pacat sa vezi un sef de stat care merge in strainatate ca sa participe la mitinguri electorale cu "fulare portocalii". "Eu regret ca domnul presedinte Basescu nu s-a intalnit cu conducatorii spanioli pentru a-i intreba despre starea economica a Spaniei, inclusiv despre pachetul financiar pe care guvernul Zapatero doreste sa-l ofere celor care pleaca din Spania in eventualitatea unei repatrieri. Este pacat sa vezi un sef de stat, care in mod firesc trebuie sa mearga sa se ingrijeasca de starea romanilor, oriunde s-ar afla ei, ca participa la mitinguri electorale cu fulare portocalii", a adaugat Geoana.
Presedintele Traian Basescu a participat, sambata noaptea, la o adunare diasporei din Spania, in piata O'Tonell din Alcala de Henares, unde participantii au arborat steaguri in culorile PD-L si au purtat fulare portocalii.
Adunarea, la care au participat cateva mii de persoane s-a incheiat cu un concert de muzica pop si populara romanesca.