Parafrazand o idee celebra (existenta vietii dupa moarte), presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, sambata, ca "exista viata" si dupa Basescu, "poate chiar mai buna" si a dat asigurari clujenilor ca proiectele comunitatii vor fi continuate si daca Basescu nu va mai fi presedinte.
Geoana a declarat in satul Copaceni, judetul Cluj, ca nu crede in propaganda PD-L care spune ca se termina viata si proiectele pentru Cluj daca "Basescu moare politic".
"Am constatat in campania electorala un neadevar care este spus copios de catre cei din PD-L, cum ca daca Basescu pierde viitorul presedinte si viitorul Guvern nu vor mai acorda sprijinul pe care Clujul il merita. Vreau sa infirm acest lucru. Clujul nu apartine unui partid sau unui presedinte. Este o capitala istorica a Romaniei si proiectele de continuitate vor fi duse mai departe. Eu nu cred in propaganda care spune ca se termina viata sau proiectele pentru Cluj daca Basescu moare politic. Este viata si dupa, si poate chiar mai buna dupa Basescu", a spus Geoana.
Liderul PSD a atras atentia asupra comportamentului actualului presedinte fata de premierul Emil Boc, "pe care l-a decartat fara jena".
"Uitati ce i-a facut lui Boc, care l-a slujit cu credinta si si-a calcat pe orgoliu ca sa-i indeplineasca ordinele de la Cotroceni. La prima furtuna l-a decartat si l-a aruncat fara jena", a spus Mircea Geoana, adaugand ca acest comportament este "o lectie" pe cei care isi mai pun speranta in Traian Basescu, de la Andrei Plesu, Adriana Saftoiu, Renate Weber sau Gabriel Liiceanu.
Geoana a vizitat, sambata, o biserica din Campia-Turzii, fabrica "Sticla" Turda, o ferma de vaci din satul Copaceni si una de trandafiri de langa Cluj-Napoca.