Octavian Andronic publica pe AmosNews articolul "Resaparea lui Oprea", pe care il puteti citi in continuare.
'Stand la taclale cu Turcescu, la prietenosul post B1TV, ministrul Apararii Gabi Oprea ne-a relatat cum a fost el resapat de Traian Basescu, din calitatea de "sef al Mafiei personale a lui Adrian Nastase" in aceea de general de patru stele si ministru in guvernul lui Boc. Dupa ce a evocat etapele devenirii sale din simplu racan in ofiter cu multe stele pe umeri, a explicat si secretul acestei evolutii. "Am muncit mult!" - zice Gabi Oprea si din explicatiile sale intelegem si noi ce intelege dansul prin munca: sa fii serios, sa asculti si sa indeplinesti ordinele sefilor si sa respecti programul zilei. La chestiile astea dl Oprea n-a facut nici un rabat si ne lamurim ca atitudinea a fost cea care l-a propulsat, in primul rand, spre varfurile politicii si administratiei. Mai mult ale administratiei, pentru ca la politica a avut unele probleme, decurgand chiar din atitudine. Precum demiterea/demisia sa din functia de ministru de Interne, in care fusese promovat de PSD. Evocand rezultatele bune si foarte bune obtinute la organizatia PSD de Ilfov, in dauna PDL-ului, marturiseste ca si-a dorit foarte mult sa devina ministru. Numai ca in forul decizional al partidului nu prea avea "fani". Or acolo este important sa ai proptele. In ciuda acestei situatii, Oprea a obtinut o victorie rasunatoare pe campul de lupta al intereselor de partid, dezarmandu-si rivalul, un alt general cu multe stele - Catalin Voicu.
Si urmeaza dezvaluirea senzationala: cum a fost recuperat Oprea de presedintele Basescu.
"Dupa ce l-am numit pe generalul Ardeleanu la DGIPI, toata lumea mi-a sarit in cap si au inceput sa se faca presiuni asupra. Atunci m-am dus la Cotroceni si i-am spus d-lui Basescu: "Domnule presedinte, refuz sa numesc un reprezentant al Mafiei la conducerea departamentului!"
Ei bine, aceasta a fost "ora astrala" a lui Gabriel Oprea. In momentul acela figura presedintelui s-a luminat si din memorie i-au fost sterse parca cu buretele toate informatiile primite pana atunci de la Servicii in legatura cu Gabriel Oprea. "Iata un om cu adevarat cinstit, in privinta caruia am fost indus in eroare!" - si-o fi spus presedintele. Stima si respectul sau fata de verticalul general n-au intarziat sa se manifeste. Dupa putin timp (mai precis dupa ce acesta si-a dat demisia din PSD) l-a facut general cu patru stele - cel mai inalt grad din armata romana. Apoi l-a sprijinit, cu discretie (printr-o cunostinta comuna) sa-si injghebeze o formatiune politica pentru a putea sprijini guvernul Boc in maretele obiective propuse. De aici pana la numirea sa ca ministru - exact la un an dupa ce si PSD-ul il promovase tot intr-o astfel de functie - n-a mai fost decat un pas.
Iata cum se scrie istoria!'