Generalul Ioan Geoana, din Ministerul Apararii, a fost seful Comandamentului Apararii Civile din Romania. El era internat in spital de mai mai mult timp pentru tratament impotriva cancerului.
Ioan Geoana s-a nascut in 1928 in judetul Dolj, intr-o familie de ceferisti, iar dupa absolvirea Institutului de Constructii din Bucuresti, a imbratisat cariera militara. Tatal actualului presedinte al PSD a fost ofiter al Ministerului Apararii Nationale (MapN) si a activat in aceasta structura in perioada 1965-1992.
In timpul Revolutiei din decembrie 1989 era sef al Comandamentului Apararii Civile. De atunci au trecut 19 ani si jumatate si in tot acest timp generalul Ioan Geoana a dovedit o mare discretie, desi cunostea multe despre Revolutie, nu a fost surprins de niciun fotoreporter si niciun jurnalist nu a reusit sa-i smulga macar doua vorbe.
In toate functiile militare ocupate, a slujit cu devotament si dragoste de tara haina militara, indeplinind misiunile incredintate cu echilibru si raspundere. A fost casatorit cu Elena Iuliana Geoana, inginer pensionar RATB.
Corpul neinsufletit al generalului Ioan Geoana va fi depus miercuri, la Capela Ghencea Militar, iar inmormantarea va avea loc joi, la ora 12.00, la Cimitirul Ghencea Militar.
La inceputul anului, presedintele Senatului preciza ca tatal sau este bolnav si a fost internat in spital.
Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat anularea programului sau oficial si a actiunilor sale de campanie electorala.
Toti oamenii de buna credinta ii transmit lui Mircea Geoana si familiei sale sincere condoleante.