Scorul detasat pe care Antonie Solomon l-ar obtine la alegerile pentru Primaria Craiova i-a luat prin surprindere pe principalii candidati la fotoliul de edil-sef al Baniei
Intr-un sondaj realizat de Institutul de Sondaje si Cercetari Sociologice din cadrul Universitatii din Craiova, Solomon este dorit primar de 60% dintre locuitorii orasului. Pe locul doi, la o distanta uriasa, s-a clasat actualul viceprimar Marinica Dinca, cu 6%, urmat indeaproape de deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu si de consilierul local PSD Gheorghe Nedelescu, ambii participand la competitia interna din interiorul USL cu liberalii pentru a fi desemnat candidatul final. Daca presedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a declarat ca nu comenteaza rezultatul sondajului, deoarece nu stie despre ce e vorba, liderul PSD Ion Prioteasa a spus ca rezultatele nu vor ramane definitive. "Dupa acest sondaj, noi ar trebui sa plecam acasa, sa nu mai candideze nimeni. Nu pun la indoiala rezultatul sondajului, dar nu ne influenteaza pentru ca de acum vom vedea sondaje la fiecare doua saptamani. Mai e mult pana la alegeri. Macar stim de unde pornim", a spus Prioteasa. Seful pesedistilor are toate motivele sa nu inghita datele sondajului, deoarece Mihai Fifor, presedintele PSD Craiova, promovat de el si anuntat ca primul candidat oficial al PSD la Primaria Craiova, se zbate undeva sub marja de eroare, cu doar 0,7% dintre optiunile de vot ale craiovenilor. Intrebat cum isi explica acest lucru, Fifor a insistat ca nu doreste sa comenteze.

Nedelescu: Aurica a facut ceva pentru oras

O alta candidata la competitia din cadrul USL, liberala Cristina Calangiu, care este creditata cu 2,1%, a dat de inteles ca rezultatul nu reflecta realitatea. Pavel Badea, si el candidat liberal, a spus ca sunt "mari doze de necredibilitate" si ca nu stie ce rezultat ar fi obtinut, deoarece nu a fost inclus in sondaj. "Nu-mi suna deloc bine rezultatele", a spus si deputatul liberal Ionut Stroe, nici el inclus in sondaj. Cel mai senin dintre toti in privinta rezultatelor a fost consilierul local Gheorghe Nedelescu, ultimul contracandidat direct al lui Antonie Solomon la primarie, in 2008. "Eu nu comentez rezultatele. Sondajul este facut de specia-listi. Respect decizia electoratului, ce altceva pot face? Eu nu-i pot contrazice pe specialisti.
Aurica Solomon are in sondaj un scor mai mare decat a avut la alegerile trecute, iar eu cred ca acesta este un scor corect. Aurica a facut ceva pentru oras si mai este si starea emotionala a populatiei", a spus Nedelescu.