PSnews.ro informeaza: SURSE: Gabriel Oprea ii declara RAZBOI lui Dragnea si vrea ALIANTA cu Ponta! EXCLUSIV (Autor: Razvan Gheorghe)
Asa cum PSnews.ro a dezvaluit, in urma cu mai bine de o saptamana, fostul vicepremier Gabriel Oprea revine, oficial, in jocurile politice. De data aceasta, PSnews.ro va prezinta, in exclusivitate, adevaratele mize politice vizate de controversatul general acuzat de abuz in serviciu si, totodata, cercetat in dosarul care investigheaza moartea politistului Bogdan Gigina.

Domnul Oprea va reveni cu elan si putere de munca!

Intoarcerea lui Gabriel Oprea a fost trambitata sambata, in mod oficial, cu prilejul unei conferinte de presa a UNPR Braila. Marele anunt a fost lansat chiar de finul generalului, ex-deputatul Nutu Fonta, actual secretar general al progresistilor si cunoscut traseist politic.
- Domnul Gabriel Oprea a fost mereu un partener politic serios, care si-a respectat de fiecare data cuvantul, punand pe primul loc stabilitatea tarii. Domnul Oprea va reveni in politica, cu mai mult elan si putere de munca, din dorinta de a oferi o alternativa celor care sunt nemultumiti de situatia politica si economica actuala, din necesitatea de a se gasi o formula de echilibru in planul politic si economic, in vederea asigurarii unul climat favorabil de dezvoltare si progres pentru Romania, a perorat Fonta, in aplauzele audientei. Pentru neinitiati, facem precizarea ca Nutu Fonta (supranumit Spaima padurilor) este implicat in defrisarile masive de paduri din Maramures (in special, zona Borsa), unde a pus mana pe o suprafata egala cu cea a Bucurestiului.

Razboi pentru pastrarea sediilor

Miza imediata a revenirii lui Gabriel Oprea este, in principal, blocarea definitiva a fuziunii UNPR-PMP. Potrivit surselor PSnews.ro, marea suparare a generalului este cauzata de faptul ca cele peste cincizeci de sedii impozante ale progresistilor vor ajunge sub jurisdictia lui Traian Basescu. Aceasta in conditiile in care sediul central al UNPR (situat in curtea din spate a sediului PSD din Kiseleff) nu este inca achitat in totalitate la caseria social-democratilor, progresistii cotizand, in continuare, rate substantiale.

Alianta cu Ponta si Constantin

Potrivit acelorasi surse, daca va reusi sa blocheze fuziunea cu PMP, Gabriel Oprea intentioneaza sa puna cele peste 50 de sedii la dispozitia partidului Pro Romania, negociind cu tandemul Victor Ponta-Daniel Constantin o colaborare politica anti-Dragnea. De asemenea, in lumina noului Dosar Tel Drum, Oprea - care este informat, punctual, de situatia din PSD, prin intermediul apropiatului sau Eugen Nicolicea, presedintele comisiei Juridice din Camera Deputatilor - este convins ca Liviu Dragnea va pierde curand sefia partidului.

Vrea caderea lui Dragnea. Sperantele lui Oprea

De altfel, Oprea este foc si para pe Dragnea si Tariceanu, pe care ii acuza ca s-au lepadat de el de-a lungul intregului an electoral 2016, pe fundalul dosarelor DNA care i-au fortat retragerea, fara a beneficia de sustinerea publica a PSD-ALDE, asa cum se intampla acum, in cazul lui Liviu Dragnea. Gabriel Oprea spera ca o eventuala inlocuire a lui Dragnea (poate chiar cu Victor Ponta), ar reprezenta o sansa pentru revenirea UNPR in jocuri, prin parafarea unor aliante privitoare la viitoarele alegeri europarlamentare si prezidentiale.

Fantezii uneperiste

In aceasta ordine de idei, nu este deloc intamplator ca Gabriel Oprea s-a laudat prin gura lui Nutu Fonta (sambata, la Braila) ca simpatizantii UNPR vor decide cine va fi viitorul presedinte al Romaniei.
- In anul 2019 ne vom pregati pentru alegerile prezidentiale. Am convingerea ca sutele de mii de membri si simpatizanti UNPR vor face diferenta prin sustinerea si alegerea viitorului presedinte al Romaniei. Crezul nostru este ca, inca in Romania nu s-a stins lumina, si avem speranta ca, in viitor, printr-o implicare civica masiva, tara noastra merita si trebuie sa iasa din impasul in care se afla si sa reintre pe un fagas normal, a epatat Nutu Fonta, ignorand atat dezastrul electoral al UNPR din 2016, cat si faptul ca, in prezent, gruparea se confrunta cu marja de eroare a sondajelor de opinie.

Cum isi respecta Oprea promisiunile

Va reamintim ca, la 1 iulie 2016, Gabriel Oprea si-a anuntat retragerea definitiva din politica. - Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac in legatura cu activitatea mea politica, va anunt ca am decis ca drumul meu sa se desparta de cel al UNPR si sa devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului sa ma retrag din politica, a scris generalul, pe Facebook, desi a continuat sa se implice activ in conflictele care macina gruparea. Revenirea oficiala in politica are loc in contextul in care completul de judecata a decis reluarea procesului in care Gabriel Oprea este judecat pentru abuz in serviciu, din pricina pensionarii unui judecator, la fel ca in Dosarul Bombonica, unde Liviu Dragnea este judecat pentru abuz in serviciu.

Sursa: PSnews.ro