Dupa ce Romania a devenit membra a Aliantei Nord-Atlantice, in 2004, ea a intrat sub incidenta acordului privind schimbul de informatii privind statele NATO, atentioneaza publicatia ruseasca, sugerand ca diplomatul roman Gabriel Grecu s-ar afla de fapt in simbria Statelor Unite.
Dupa exemplul americanilor, serviciile secrete rusesti si-au intetit eforturile de prindere a spionilor straini. Spre deosebire de CIA, care fabrica dovezi, agentii Serviciului Federal de Securitate actioneaza insa doar pe baza unor informatii solide, scriu jurnalistii rusi de la The Moscow Post.
Prima victima a campaniei rusesti anti-spioni a fost diplomatul roman Gabriel Grecu. El a fost retinut in urma unui flagrant pus la punct de agentii rusi, care a fost inregistrat cu o camera de filmat ascunsa. In imagini se vede cum un barbat, posibilul complice rus al lui Grecu, depune un pachet negru intr-o cutie de bagaje din cadrul unui centru comercial din Moscova.
Cateva minute mai tarziu, acelasi compartiment este deschis de diplomatul roman, care a fost si retinut cateva minute mai tarziu Potrivit presei ruse, asupra lui Gabriel Grecu s-au gasit dispozitive specifice activitatilor de spionaj.
Potrivit informatiilor neoficiale, serviciile de spionaj romanesti actioneaza in interesul NATO, mai precis a Statelor Unite, scriu jurnalistii rusi.
Dupa ce Romania a devenit membra a Aliantei Nord-Atlantice, in 2004, ea a intrat sub incidenta acordului privind schimbul de informatii privind statele NATO.