Mesajul democratului Radu Berceanu de la sfarsitul saptamanii trecute, prin care sustine necesitatea fuziunii PNL-PD, nu a ramas fara ecouri in randul colegilor de Alianta.

Liderul liberal Varujan Vosganian a declarat ieri, la Craiova, ca singura solutie pentru rezolvarea problemelor din Alianta D.A. este fuziunea PNL-PD, insa aceasta ar trebui realizata dupa 2007, daca nu vor fi alegeri anticipate pana atunci. Senatorul PNL este de parere ca Alianta PNL-PD este consolidata, ca forta politica, chiar daca mai sunt unele tensiuni intre cele doua partide si ca fuziunea este singura solutie de rezolvare a acestor probleme.
Vosganian a anuntat ca in perioada imediat urmatoare vor fi purtate discutii intre conducerile PNL si PD pe tema fuziunii pentru
ca „trebuie vazut daca PD sustine acest demers“. „Din discutiile pe care le-am avut pana acum la nivelul conducerilor, nu s-a pus problema iminentei unei fuziuni. Noi am mai avut aceste discutii si la congresul din februarie al partidului, cand am lasat portita deschisa pentru orice fel de solutie, chiar si a fuziunii“, a adaugat liberalul.
La randul lor, liberalii valceni, in frunte cu presedintele organizatiei judetene, Emilian Francu, s-au declarat de acord cu fuziunea „pe picior de egalitate“ a PNL cu PD, pe care o vad realizabila imediat in cazul in care conducerile centrale ale ambelor partide ar fi de acord.

PNL nu are pregatit prezidentiabil pentru 2009

Senatorul PNL Varujan Vosganian a atras atentia si asupra faptului ca partidul sau nu are pregatit un candidat pentru alegerile prezidentiale din 2009 si fie pregateste unul, fie realizeaza fuziunea cu PD. El considera ca o solutie pentru castigarea alegerilor ar fi fuziunea cu PD: „Cealalta solutie ar fi sa realizam fuziunea cu PD. Daca se decide sa mergem in alianta pentru viitoarele alegeri cu un candidat care este perceput ca facand parte din celalalt partid, PNL, pe termen lung, va suferi pierderi in planul imaginii. O fuziune cu PD ar trebui realizata dupa 2007, pentru ca daca vor fi alegeri anticipate pana in aceasta data, atunci tot acest scenariu al fuziunii cade pentru ca sunt foarte multe proceduri, proceduri care cer timp“.