Presedintele PRM Cluj, senatorul Gheorghe Funar, a facut, luni, un apel la partidele politice care participa la alegeri sa isi repartizeze candidatii in sectiile de votare pentru a asista la corectitudinea numararii voturilor. "Din pacate, pana acum, la cele patru cicluri de alegeri locale in cele mai multe sectii de votare nu s-a respectat legea in ceea ce priveste procedura de numarare a voturilor. Se desigilau urnele, se numarau voturile si se puneau pe partide, in gramezi. Nimeni nu a mai verificat ce este in gramada respectiva", a afirmat, luni, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Funar. El a sustinut ca, din aceasta cauza, s-a ajuns ca rezultatul final al voturilor sa nu coincida cum modul in care s-a votat, iar alegatorii ar putea absenta masiv la actualul scrutin, convinsi ca nu va exista o numarare adevarata a voturilor.
Liderul PRM Cluj a propus repartizarea candidatilor pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean in sectiile de votare, pentru a asista la corectitudinea numararii voturilor. "Legea este foarte clara. Presedintele sectiei ia buletinul de vot, citeste la care partid a fost aplicata stampila, arata buletinul la membrii sectiei de votare. Vot cu vot. La final se stabileste numarul de voturi, iar fiecare reprezentant din sectie confirma", a afirmat Funar. El a adaugat ca, astfel, vor putea fi trimisi reprezentanti romani in sectiile de votare din localitatile cu populatie majoritar maghiara, pentru a supraveghea procedura numararii voturilor.
Presedintele PRM Cluj a spus ca ii va propune omologului sau de la PNL Cluj, Marius Nicoara, o colaborare pe aceasta tema. "Vom incerca sa colaboram cu celelalte partide, in special PNL, avand in vedere ca sustinem candidatul liberalilor la presedintia CJ Cluj. O sa discut cu domnul Nicoara ca in sectiile unde noi nu vom avea reprezentanti candidati sa desemneze PNL in completare", a subliniat Funar.