Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a declarat ieri ca l-ar putea da in judecata pe senatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, care l-a acuzat ieri, la dezbaterea motiunii impotriva ministrului Justitiei, ca face afaceri cu tigari in zona libera a Portului Constanta.
"Nu am stiut de aceste afirmatii, dar, daca a spus-o in Parlament, il dau in judecata. Nu pentru calomnie, ci pentru ca firma la care sunt angajat imi poate rezilia contractul de munca, ce prevede ca nu pot desfasura alta activitate. Risc sa raman fara paine. Deci trebuie sa ma apar", a declarat Mircea Basescu.
Fratele sefului statului a precizat ca il va imputernici pe avocatul sau sa faca demersuri pentru a obtine confirmarea afirmatiilor facute de C.V. Tudor in Senat. "Voi cauta inregistrari si inscrisuri care sa redea aceste declaratii. Daca le voi gasi, cu siguranta il dau in judecata si pentru motivul ca nu accept ca numele meu sa fie amestecat in porcaria asta pentru destituirea unui ministru. Vreau sa le arat alesilor ca voi actiona in calitate de simplu cetatean, nu ca frate de presedinte", a declarat Mircea Basescu. (A.M.)