Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a ajuns zilele acestea in atentia mass-media "gratie” demersului lui Mugur Ciuvica. Mai precis, fostul consilier al ex-presedintelui Emil Constantinescu atragea atentia, in data de 29 iunie a.c., intr-o maniera extrem de virulenta, asupra datoriilor pe care firma administrata de Mircea Basescu are datorii de peste 530 de milioane de lei catre bugetul de stat. "Coincidenta a facut ca tot pe data de 29 iunie a.c., inainte de aparitia declaratiilor lui Mugur Ciuvica, eu sa merg sa achit datoriile despre care acesta, intr-un mod total nesportiv, a facut referire”, a declarat Mircea Basescu. Relaxat, Mircea Basescu a explicat fara retineri situatia firmelor la care are actiuni. "Asta este economia de piata. Insa un lucru nu inteleg. De ce ne place sa aratam numai ce este urat? Suntem atat de masochisti?”, a fost comentariul lui Mircea Basescu inainte de a intrat in "subiectul” care il preocupa poate cel mai mult la aceasta ora: PLUSFOOD Constanta. Adica locul de munca actual. Director la PLUSFOOD Constanta, unitate care functioneaza in Zona Libera Agigea, Mircea Basescu si-a prezentat firma in primul rand ca fiind "romaneasca, cu capital exclusiv olandez”. "Este un exemplu de firma care merge mai mult decat bine”, a declarat Mircea Basescu, care a facut referire la PLUSFOOD si din prisma faptului ca este un concern olandez, probabil cel mai mare din Uniunea Europeana, cu brand "Friki”. Specialitatea PLUSFOOD este carnea de pui, prepararea acesteia, prin procedee proprii. "PLUSFOOD Constanta prelucreaza piept de pui de pasare, degresat si dezosat, pentru export”, a precizat Mircea Basescu, care a adaugat ca produsele sunt ideale in caminele persoanelor care nu au suficient timp pentru a gati, si nu numai. "La PLUSFOOD Constanta avem 115 angajati, se prelucreaza in medie 22-23 tone de carne zilnic. In fiecare zi pleaca un tir plin, cu destinatia Olanda sau Germania, Italia, Franta. Aici se lucreaza in trei schimburi. Primele doua schimburi asigura productia, iar al treilea, de noapte, este pentru curatenie”, ne-a declarat Mircea Basescu.

Din august, si pe piata din Romania

Daca pana acum firma producea doar pentru export, din aceasta luna sau incepand cu august, PLUSFOOD Constanta va intra si pe piata din Romania. "Se incearca intrarea si pe piata romaneasca. De altfel, noi ne aflam in curs de extindere. Iar in privinta clientilor din Romania, vom incepe cu Selgros, Metro, Aliment Murfatlar”, a precizat Mircea Basescu. Intorcandu-se de la planurile de viitor, la realitatea de zi cu zi de la PLUSFOOD Constanta, directorul firmei a tinut sa declare ca toti cei 115 angajati au salarii "relativ bune, peste medie. Au transport gratuit, avem microbuzul nostru. Nu am avut niciodata intarziere la salarii, am tinut la chestia asta si patronii olandezi au fost de acord”. "In plus, toti angajatii au o masa calda - cu felul unu, felul doi si desert. Meniul il verific si aprob eu. Ca la vapor”, a adaugat zambind Mircea Basescu. Cat priveste conducerea PLUSFOOD Constanta, Basescu a afirmat ca a fost specializata in Olanda si ca se mentin legaturi stranse cu partea olandeza, iar in ceea ce priveste restul personalului, acesta este, in marea sa majoritate, format din absolventi ai liceului alimentar. Iar ca incheiere, cireasa de pe tort, de fapt un lucru care ar trebui sa ne intristeze, a fost faptul ca absolut toata carnea de pui prelucrata de PLUSFOOD este adusa din Brazilia. "Am discutat cu partea olandeza, erau de acord sa folosim carne produsa in Romania, numai ca… este de doua ori mai scumpa decat cea adusa din Brazilia, la care, tineti cont, se adauga si cheltuielile de transport!”, a explicat Mircea Basescu.