Ziua alegerilor a reprezentat pentru formatiunile politice un alt examen de rabdare si de nervi intinsi la maxim. Cu ochii pe eventualele fraude si pe prezenta la vot, reprezentantii galateni ai partidelor au facut socoteli peste socoteli, au incercat sa tina situatia sub control, trimitand oameni acolo unde ceva li se parea "tulbure" si asteptand, plini de emotie, rezultatele la inchiderea urnelor.

Cei aflati la sediul PNL erau aseara cuprinsi de febra alegerilor, chiar daca nu erau foarte multi membri care sa tina evidenta situatiei la nivelul municipiului si al judetului. Deputatul liberal Emil Strunga a fost cel mai implicat in rezolvarea tuturor problemelor intampinate de reprezentantii PNL din sectiile de votare.

Pe de alta parte, reprezentantii PD-L, in frunte cu presedintele Mircea Nicu Toader, alaturi de mai multi membri, transau intr-o incapere a sediului partidului analizele si situatiile preluate din teritoriu, asteptand cu sufletul la gura inchiderea urnelor si rezultatele partiale.

Cam aceeasi situatie era seara trecuta si in "curtea" conservatoare, unde mai multi membri PC vorbeau neincetat la telefon si ii trimiteau pe reprezentanti sa asiste la desfasurarea procesului electoral.

Aceeasi tensiune se resimtea si la sediul de campanie al candidatului independent la Primarie, Corneliu Mangalea, care, in momentul in care am poposit noi, nu era prezent alaturi de colegi, fiind preocupat de situatia din teritoriu. Mangalea avea in sediu o intreaga echipa care urmarea neincetat vestile "calde" legate de scrutin.

In sediul municipal al PSD tensiunea era la cote inalte. Cu cateva ore inainte de inchiderea urnelor, membri ai PSD, dintre care destul de multi tineri, se foiau nelinistiti atat prin incinta, cat si pe afara. Unii vorbeau la telefon, altii trageau cu sete din tigari. Lupta dintre principalele partide a fost stransa. Si acest lucru s-a simtit foarte bine la sediul mai sus amintit.

Ceva mai liniste

Reprezentantii PAE, putini la numar, pareau destul de increzatori in faptul ca vor obtine rezultate bune la aceste alegeri, atat in municipiu, cat si in judet. Singurul care se afla la momentul vizitei noastre la sediu era presedintele acestei formatiuni politice, Viorel Ardeleanu. Acesta vorbea la telefon cu diversi colegi din teritoriu, care-i spuneau cam care este situatia. Chiar si asa, seful PAE a continuat sa fie cu zambetul pe buze si sa ne asigure de faptul ca partidul pe care-l conduce tinde spre un scor bun.

La unul dintre sediile PRM, cel din campusul studentesc, usa era incuiata. Desi in toate locatiile celorlalte partide, asa cum am amintit, membrii se foiau mai ceva ca furnicile, la PRM era liniste totala. Abia dupa ce am batut la usa ne-a deschis un batranel, care ne-a spus ca liderii partidului sunt in cealalta locatie. Am mers si acolo, dar ni s-a spus ca liderii sunt plecati in judet. Este evident ca acestia nu au mai avut rabdare sa astepte rezultatele la sediu.