Gandul.info : Gaina fara cap (Autor: Florin Negrutiu)

PDL este o gaina careia i s-a taiat capul. Ati vazut vreodata o gaina careia i s-a taiat capul? Viata tasneste afara din pasare cu violenta sangelui care improasca tarana, cu bataia haotica din aripi. Gaina fara cap se izbeste de toate cele din jurul ei, intr-un dans dezordonat al mortii.
Obisnuit cu taierile, Capul s-a rezecat singur in ziua alegerilor, dintr-o singura lama. S-a descapatanat de trup alegand sa plece cu "copiii" din presa la supermarket. N-am treaba cu voi, puicutelor, muriti in pana voastra, grait-a Pliscul prezidential. Iar PDL a murit pre pliscul lui, astfel incat azi, dupa ce tragem linie in urma Colegiului Director care "s-a lasat cu sange pe pereti", niet gaina, niet Cocos! Doar niste trupuri ciocnindu-se haotic si disperat unul de celalalt.
Dar stiti cum e pana la urma, capul face, capul trage. Iar dl. Basescu, care s-a autoseparat ostentativ de partidul perdant in alegeri, de partidul sau, ramane pe zi ce trece mai singur. Noua oranduire ii confisca programatic simbolurile puterii sale. Politica externa, Armata, Televiziunea Romana, Institutul Cultural - toate trec in mana puterii victorioase. E o mare ambitie si sete de afirmare la Victor Ponta, e o si mai mare foame intre miile de ciripoi slabiti de atata opozitie. Mii de ciocuri galagioase se ridica in aer sa primeasca ceva din prada de razboi smulsa de la defunctul PDL. Da, defunctul...
PDL este in acest moment un partid mort. Printre franturile de acuzatii reciproce care au razbatut astazi din sala sedintei PDL s-au auzit injuraturi de Udrea sau Roberta, insa niciuna de Basescu - omul care a facut orice drum inainte imposibil. Cine a instaurat epoca Nuti in PDL? Cum de nu au crescut pana acum in partid oameni valorosi care sa aiba curajul sa nu mearga teleghidati de la Cotroceni? Pe cine sa aleaga pedelistii la Congresul care ar trebui sa le dea un lider? De asta e nevoie dupa o infrangere, de un lider care sa preia initiativa, sa panseze ranile, sa alunge spaima, sa-i stranga laolalta pe ceilalti. Ca sa invie, PDL are nevoie de un lider care sa se impuna fara garantia lui Basescu.
E nevoie insa ca PDL sa invie. Dezintegrarea acestui partid nu face bine nimanui. Stiu ca multi dintre romanii care au saracit in ultimii ani, carora li s-au amputat salariile, carora le-a venit greu sa inghita aroganta, opulenta, agresivitatea si tupeul unor Elena Udrea, Roberta Anastase, Ioan Oltean sau stupizenia unor semianalfabeti ca Traian Igas sau EBA - si lista poate continua, caci toti si toate sunt parte a ofertei pe care Traian Basescu le-a aruncat-o in dispret cetatenilor - multi dintre acesti romani si-ar dori sincer sa dispara PDL. Stiu ca politicieni care au in sange microbul de mici dictatori viseaza la destructurarea PDL. Dar imaginati-va cum ar fi Romania impartita intre USL si PP-DD? Cum va arata Romania in urmatorii ani cu o putere care, asa cum arata acum lucrurile, va rupe tot la alegerile parlamentare? Orice putere, cand este mult prea umflata risca sa devina discretionara. Fara opozitie, vom trai in visul distopic al unui lider politic deja carunt caruia nu vreau sa-i pomenesc aici numele. Da, e nevoie de PDL. Cel putin aici sunt perfect de acord cu Ion Iliescu.