O caracterizare exacta a prestatiei jalnice a lui Traian Basescu la confruntarea de vineri ii apartine publicistului Florin Negrutiu, de la "Gandul".
Traian Basescu a zambit tarziu, dupa cateva zeci de minute de la inceperea dezbaterii, cand a crezut ca l-a "prins" din nou pe Crin Antonescu, chiulind din Parlament.
A intrat in dezbatere adus din umeri si cu capul plecat. S-a incalzit greu. A resimtit lipsa unor confruntari politice pe bune, cu adversari sau cu moderatori care sa-i puna probleme.
S-a vazut ca "Magic Base", campionul de acum cinci ani, nu are meciuri in picioare: spontaneitatea, poanta, lovitura fulgeratoare, jocul de picioare care l-au zapacit pe vremuri pe Mircea Geoana de n-a mai stiut nici unde e Magurele - toate astea nu-i mai vin natural.
La inceput, Basescu mi-a parut incordat, incruntat, obosit. Si-a revenit pe parcurs. Nu stiu cine l-a invatat sa vina cu dosaroiul acela pe care l-a aratat la camere, ca sa se disculpe in istoricul subiect al disparitiei Flotei, dar a dat prost: a venit sa confirme o teza cu care il ataca adversarii - ca-i place sa se uite in "dosarele" oamenilor politici.
De altfel, Traian Basescu a intrat in capcana intinsa de adversarii sai si a inceput sa se apere, sa se disculpe, sa dea explicatii, sa intre in cifre, fapt oarecum previzibil in conditiile in care a ramas singur in zona puterii, dupa ce i-a coalizat pe toti adversarii in opozitie. Per ansamblu, Traian Basescu da impresia unui candidat care de abia intra in joc, care nu se intrebuinteaza la capacitate maxima, care-si conserva energia.
La fel ca Mircea Geoana, isi dozeaza efortul pentru turul doi, bazandu-se exclusiv pe forta si mobilizarea masinariei politice pe care o are in spate. Un plus pentru staff-ul de campanie: a scos-o din cadru pe Elena Udrea; spre deosebire de Cluj, nici n-a fost prezenta.
Era si cazul, Elena Udrea langa Maria Basescu n-ar fi dat bine, s-a vazut asta si la Cluj.