DIGI24: Reactia directorului Institutului Elie Wiesel dupa declaratiile lui Ilan Laufer
- O declaratie cu mult iz politic si atata tot.
Asa a caracterizat directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, acuzatiile aduse de Ilan Laufer presedintelui Klaus Iohannis.
- Am citit declaratia de presa a domnului Laufer. Eu cred ca este o reactie emotionala a domnului Laufer, care nu se astepta ca drumul sau spre o pozitie de demnitate publica sa fie franat brusc. Pe de alta parte, mesajul se inscrie in tonul ridicat al dialogului care este intre cele doua palate (Cotroceni si Victoria, n.r.) de mai multa vreme. Este o constructie, o speculatie a domnului Laufer, a spus directorul Institutului Elie Viesel.
- Atitudinea presedintelui Romaniei in ceea ce priveste memoria victimelor Holocaustului din Romania a fost recunoscuta de o importanta organizatie evreiasca internationala, American Jewish Committee, care i-a conferit anul trecut si o distinctie, a adaugat Alexandru Florian.
Directorul Institutului Elie Viesel a conchis:
- Eu consider ca este o declaratie a lui Ilan Laufer cu mult iz politic si atata tot, nu trebuie sa ne ingrijoreze.
Ilan Laufer, a carui numire in functia de ministrul al Dezvoltarii a fost respinsa de presedinte, a lansat acuzatii grave la adresa lui Klaus Iohannis.
- Refuzul presedintelui Iohannis in ceea ce ma priveste este un nou act de antisemitism si vreau sa atrag atentia asupra fenomenului neincetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, in ultimul an, presedintele Klaus Iohannis. Asa cum se stie, domnul Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite, a refuzat si a blocat numirea unui ambasador in Israel, dorind, pe aceasta cale, sa saboteze relatia dintre Romania si Israel. Va pot spune ca a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei de guvern comune care trebuia sa aiba loc intre guvernul israelian si guvernul roman, a declarat, marti seara, Ilan Laufer.

Sursa: digi24.ro