Inghesuiala ieri la DGFP Dolj. Pentru a ajunge la ghiseu, contribuabilii trebuie sa-si ia bon de ordine, eliberat de la automatele amplasate la intrare in sediu. Unii sceptici le-au ignorat si s-au asezat la coada, creand in acest fel nemultumiri.

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a introdus de trei zile un sistem electronic de programare a contribuabilului la ghiseu. Aparatele amplasate chiar la intrarea in institutie elibereaza bonuri de ordine, pentru fiecare problema a contribuabilului. Cand iti vine randul, esti chemat de functionari. In plus, numarul bonului este afisat pe panouri electronice deasupra ghiseelor. Ieri a fost o zi de "final de luna", in limbajul Fiscului, cand se depun declaratii din partea persoanelor juridice, astfel ca in cursul diminetii s-a creat aglomeratie.

Unii prefera cozile

Numai ca oamenii, neobisnuiti cu bonul de ordine si sceptici ca se va tine cont de ele, s-au asezat la rand, in sistemul clasic. Dar cand ajungeau la ghiseu li se spunea ca le trebuie bon de ordine. De aici au aparut nemultumirile. "Am implementat un program de ordonare la ghiseu, dar merge mai greu la inceput. Oamenii se pliaza mai greu la lucrurile moderne. Practic, mergem in paralel cu ambele sisteme (si cu bon de ordine, si la randul clasic) pana cand se mai obisnuiesc cetatenii. La noi este mai greu sa ne civilizam. Cu aceste bonuri pur si simplu omul poate sa faca altceva pana ii vine randul. Nu trebuie sa stea la coada la ghiseu", a spus directorul coordonator al DGFP Dolj. El a mai spus ca sistemul acesta cu bonuri de ordine este implementat la nivel national de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Angajati ai Fiscului stau la intrare in cladire si ii indruma pe contribuabili sa ia bon de ordine.
La ghisee au aparut divergente intre cei care au ignorat aparatele ce elibereaza bonuri de ordine si intre persoanele care si-au luat "hartiutele" respective. "S-au asezat la rand si cei fara bon de ordine si s-a dat totul peste cap. Mi se pare un lucru civilizat sa iei bon. Insa, avand in vedere modul in care inteleg unele persoane sa se comporte atunci cand ajung acolo si sa nu respecte bonurile de ordine, cred ca ar fi mai bine sa fie tinute la usa si sa nu li se permita accesul in cladire decat daca iau bon de ordine", a spus Andreea Florescu, din Craiova. Primaria municipiului a implementat un astfel de sistem cu bonurile de ordine.