Adrian Nastase publica pe blog articolul "O noua mizerie marca Traian Basescu", pe care il puteti citi in continuare.
'Este inadmisibil ca presedintele Romaniei sa anunte, intr-un interviu dat Financial Times, ca PSD este de vina pentru actuala criza economica! Acest mesaj este o imensa manipulare pe care o sustine Basescu in strainatate, unde transmite tuturor ca ei nu au nici o legatura cu tara pe care o conduc de atatia ani, si ca vinovatia apartine tot partidelor din opozitie.
Dupa 6 ani de guvernari sustinute de Traian Basescu, conduse de oameni numiti de Traian Basescu, acum asistam din nou la o operatiune de "spalare pe maini". Si face asta cu un partid pe care continua sa il cheme la consultari!
Traian Basescu, in strainatate, reprezinta Romania si nu pe sine. Sau, cel putin, asa ar trebui. Prin urmare, desi nu este prima data, imi este greu sa accept fiecare gest de acest tip. Nu este prima data cand, aflat in strainatate, Basescu se comporta ca lider de partid si nu ca sef de stat. Acum, dand vina pe PSD, da vina pe oamenii care sustin acest partid - si ma refer, in special, la pensionari si la salariati (cei acuzati ca au beneficiat de cresteri de salarii si pensii!).
Este o conduita ireponsabila, care face Romania de ras, si care nu poate fi acceptabila. Dupa ce a facut tot ce a putut pentru a distruge echilibrul economic si social, dupa ce a taiat in acest an mai rau ca oriunde in Europa, dupa ce a mintit in repetate randuri in legatura cu criza, acum Traian Basescu se poarta iar ca si cum e cazut pe scaunul de la Cotroceni de doua zile. Cat timp va mai trece pana cand Basescu va accepta ca are principala vinovatie pentru ce se intampla cu tara noastra?
Stiu ca este greu sa invete sa se poarte ca un sef de stat. Dar, daca nu stie sa fie presedintele tuturor romanilor in tara, mai bine n-ar mai iesi deloc din tara sa ne faca de ras in exterior. Cum credeti ca privesc cei din Europa un astfel de lider? Credeti ca ei nu stiu ca el conduce Romania de peste 6 ani si nu PSD-ul? Credeti ca au vreun pic de respect pentru aceasta tara, cand vad cum se poarta presedintele sau? De aceea nu vine nimeni in Romania, si de aceea singurele intalniri oficiale sunt cele care au loc la reuniuni multilaterale.
PSD s-a obisnuit sa stranga gunoiul dupa Traian Basescu si clanul lui. A facut-o in 2000, si o va face si acum. E bine ca PSD a marcat si printr-o declaratie politica aceasta mizerie "marca Basescu". Si va asigur ca vom transmite si catre Financial Times un raspuns, din partea PSD, prin care sa reparam o parte din mizeria produsa de Traian Basescu.'