Conducerea organizatiei de femei a PSD Arad a anuntat ca isi manifesta dezaprobarea fata de viziunea asupra statului femeii a candidatilor la alegerile prezidentiale, Traian Basescu si Crin Antonescu, tema abordata de cei doi in dezbaterea electorala, organizata, sambata, la Cluj.
Conform unui comunicat de presa remis de organizatia municipala de femei a PSD Arad, cei doi candidati vor sa mentina o societate conservatoare fata de femei.
"Surprinzator pentru noi femeile, candidatii, intr-un mod total neinspirat si neprofesionist, au dat dovada de o lipsa profunda de respect, promovand o atitutine necorespunzatoare fata de imaginea nu doar a celor care i-au nascut, ci si a celor care, in calitate de sotii le stau alaturi.
Astfel, consideram ca sunt inacceptabil de imbratisat atat ideea 'femeii cu succes facil' cat si cea a 'femeii dedicate doar familiei', ambele modele subliniind dorinta celor doi candidati de a mentine o societate conservatoare, in care modelele feminine fie razbat greu, fara ca societatea sa le recunoasca plus valoarea, fie sunt supuse unor conditionari umilitoare pentru a putea fi acceptate", se mentioneaza in comunicatul organizatiei municipale de femeii a PSD Arad, semnat de Maria Susan, presedinta organizatiei.
In comunicat se mai mentioneaza ca "in contextul unor teme de o asemenea penibilitate, care nu pot fi numite dezbateri electorale, sustinem punctul de vedere al presedintelui Mircea Geoana de a nu fi prezent la o astfel de intalnire".