Liderul conservator Dan Felix Voiculescu a prezentat ieri ceea ce reprezinta in opinia sa "un document cutremurator" despre trecutul ministrului de Justitie Monica Macovei. Voiculescu a aratat un document vechi de peste 20 de ani, care reprezinta in opinia conservatorului, o autorizatie de perchezitie in alb semnata de procurorul, la acea vreme, Monica Macovei. Senatorul sustine ca, pe baza acestui document, emis in 1984, "putea fi arestat oricand un roman". Dan Felix Voiculescu a concluzionat ca Monica Macovei "s-a descalificat moral" in urma acestor dezvaluiri si a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu demiterea ministrului de Justitie, despre care Codrin Stefanescu, fost pesedist si actual secretar general adjunct al PC a afirmat ca este o "Elena Ceausescu a justitiei".
Partidul Conservator a cerut zilele trecute ministrului Justitiei sa nu candideze pentru functia de comisar european, in caz contrar urmand sa arunce pe piata documente compromitatoare despre trecutul ei. Replica primita a fost una virulenta, Monica Macovei acuzandu-l pe Voiculescu de santaj si incultura. Ultimul apelativ vine in urma necunoasterii faptului ca un comisar european este numit si nu candideaza pe cont propriu. Nu se cunosc deocamdata dedesubturile campaniei pornite de Voiculescu impotriva Monicai Macovei, miza reprezentand ori o incercare de denigrare indirecta a presedintelui Basescu, ori impunerea unui om propriu pe lista celor care ar putea fi numiti comisari europeni. Cert este ca amenintarile conservatorului s-au materializat ieri. Demersul liderului PC, anuntat cu cateva saptamani inainte, s-a vrut o dezvaluire senzationala, dar priza sa la public a fost una insignifianta. Mai mult, se pare ca Voiculescu a cazut in propria capcana, sute de mesaje postate ieri pe site-urile televiziunilor de stiri injurandu-l cu spor pentru apelul sau la morala. Mai intai, Monica Macovei a reactionat la acuzele lui Voiculescu catalogandu-l drept un atac personal si ridicol, instrumentat prin mijloace specifice Securitatii.

Macovei: "Voiculescu a fluturat o hartie care nu are nici o valoare"

"Cat am fost procuror, nu am facut nici un dosar politic si nu am avut nici o legatura cu Securitatea", se arata intr-un comunicat oficial al ministrului Justitiei. "Domnul Voiculescu a fluturat o hartie care nu are nici o valoare. Nu este datata, nu este inregistrata si nu are numele meu pe ea", mai afirma Monica Macovei. Reactiile clasei politice au fost palide, in conditiile in care nici macar adversarii ministrului nu au luat in serios "documentul cutremurator" al conservatorilor. "Acest lucru arunca o oarecare umbra asupra lui Macovei, dar nu arata ca Macovei a facut parte din aparatul de represiune comunist", a declarat Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti. Paradoxal, nici PSD nu a intrat in jocul lui Voiculescu: "Fara a apara sau judeca pe cineva, o simpla invocare a unui document nu este suficienta", a declarat senatorul Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD.