ImpactNews informeaza ca presedintele Traian Basescu a fost desemnat membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR), in Adunarea Generala de joi, decizia primirii presedintelui in acest for fiind aprobata cu unanimitate de voturi, potrivit Mediafax. Printre membrii primiti cu titlu de onoare in Academia Oamenilor de Stiinta se numara chiar sotia fostului dictator roman, Elena Ceausescu.
Cel care a venit cu propunerea de a-i acorda lui Traian Basescu acest titlu a fost chiar presedintele ASOR, Vasile Candea.
Membrii de onoare AOSR sunt cetateni romani sau straini care s-au remarcat prin realizari in domeniul stiintei, profil care ridica anumite semne de intrebare cu privire la fundamentul stiintific pentru primirea lui Traian Basescu in AOSR.
Despre acest lucru se intreaba si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, care sustine ca nu stie care ar putea fi fundamentul stiintific al primirii lui Traian Basescu in Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, cu titlul de membru de onoare, sustinand ca asa au fost primiti si sotii Ceausescu in Academie, potrivit Mediafax.
"Nu stiu care este fundamentul stiintific al acestei primir. Asa a fost primit si Ceausescu, si Elena Ceausescu in Academie, deci eu pot sa ma jenez ca sunt membru intr-o asemenea Academie", a declarat Iliescu pentru Mediafax.Ion Iliescu este si el membru de onoare al AOSR.