PSD informeaza, printr-un comunicat, ca Roberta Anastase a recunoscut fraudarea votului din Camera Deputatilor, la Legea pensiilor.
'Partidul Social Democrat a luat act de afirmatiile presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, conform careia liderii coalitiei de guvernamant sunt de acord ca plenul sa decida reluarea votului asupra Legii Pensiilor.
PSD considera ca votul ar trebui pur si simplu anulat si nu ca plenul trebuie intrebat cu privire la reluarea votului. Oricum, incalcarea unei legi nu trebuie decisa de plenul Parlamentului, ci de Justitie! Plenul poate decide in chestiuni politice, ceea ce nu este cazul in situatia de fata. Acum, suntem in fata unui act de frauda a votului. O fapta penala petrecuta sub ochii opiniei publice, in dispret total fata de legile tarii si fata de Constitutia Romaniei.
PSD considera ca, data fiind aceasta situatie, reluarea votului asupra Legii pensiilor - in masura in care se va ajunge la aceasta masura obligatorie in opinia noastra - nu este suficienta.
Chiar daca s-ar relua votul, problema ramane, iar plangerea penala merge mai departe. Roberta Anastase trebuie sa raspunda in instanta pentru ce a facut. Realuarea votului asupra Legii pensiilor nu o absolva pe Roberta Anastase de implicarea si coordonarea unei actiuni penale - respectiv fraudarea votului in Camera Deputatilor.
PSD s-ar fi asteptat ca Roberta Anastase sa anunte astazi demisia sa din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor, nu sa incerce pacalirea opiniei publice printr-o smecherie procedurala.
Ramane si problema de fond: aceea de scadere a pensiilor printr-un proiect de lege absurd. Solutia pentru rezolvarea deficitului de la bugetul de pensii este atat impozitarea diferentiata a veniturilor, cat si cresterea numarului de angajati contributori, prin masuri de stimulare a economiei si de creare de cat mai multe locuri de munca.'