Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat ca Guvernul Boc trebuie schimbat de urgenta, intrucat partidul a ajuns sa se prabuseasca in sondaje. El a comentat astfel sondajul de opinie realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP).
"Sondajul IPP care plaseaza PDL la 12% reflecta o stare de spirit de la realegerea lui Traian Basescu si reinstalarea lui Emil Boc la Guvern. Semnalul pe care il transmite IPP, de a carui corectitudine nu ma indoiesc, nu trebuie sa fie unul de alarma pentru Guvern, ci este unul de incendiu. Cand casa arde, nu trebuie sa stai sa mai dai cu aspiratorul! Trebuie schimbat Guvernul!", a declarat Preda.
"Nu de remaniere avem nevoie acum, care ar fi ca o imbalsamare a mortului, ci de o schimbare de Guvern! Mesajele premierului - ca nu are demisia scrisa in sertar si ca nu si-a luat concediu - ar putea creiona insa un premier care se agata de scaun, sa vedem ce va face! Daca nu va lua insa masuri, caderea in sondaje va fi si mai mare!", a mai spus Preda.
Un alt lider important al PDL, Adriean Videanu, s-a eschivat de la comenatrea sondajului.
"Daca noi puteam sa majoram salariile si pensiile, o faceam, insa am fi avut o inflatie de pana la 5% si am fi intrat in incapacitate de plata", a spus Videanu la B1 TV.

Basescu suspendat de 65% dintre romani

65% dintre romani ar vota pentru demiterea din functie a presedintelui Basescu daca un nou referendum ar fi organizat in acest sens, arata un sondaj realizat de IPP Research in perioada 9-16 iulie 2010. Pentru pastrarea sa in functie ar vota 17%, iar alti 18% nu s-ar duce la urne.
Daca ar fi sa dea timpul inapoi si ar putea vota din nou pe unul din cei trei candidati importanti de la alegerile din 2009, romanii l-ar alege pe Crin Antonescu - 43%, Mircea Geoana - 32% si de Traian Basescu - 19%.
PDL inregistreaza o prabusire dramatica in optiunile romanilor si ajunge la doar 12% - scor care nu a fost inregistrat de aproape un deceniu. PSD ocupa prima pozitie, cu 40%, urmat de PNL cu 26%, UNPR si PRM cu cate sapte procente si UDMR, cu cinci.
Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1040 de persoane si are o eroare tolerata de +/- 3%.
Presedintele PSD, Victor Ponta, spune ca acum suntem tot la mana lui Traian Basescu: "Degeaba oamenii ar vrea sa il schimbe pe domnul Basescu, oamenii ar vrea sa voteze un alt partid sau o alta putere. Am avut aceasta sansa si acum suntem tot la mana lui Basescu pentru ca din pacate chestiunea cu alegerile anticipate la un moment dat ajunge si la mana lui Traian Basescu. Guvernul Boc a stat in mana lui Traian Basescu si trebuie sa gasim caile prin care sa ii luam din mana aceasta decizie. Din pacate, noi cu liberalii impreuna nu avem numarul necesar de voturi si nici nu avem instrumentele pe care le-a folosit Traian Basescu si PD-ul pentru a cumpara si fura parlamentarii", a spus Ponta la Realitatea TV.