Presedintele PNL Mures, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca renunta la conducerea organizatiei, pe motiv ca se afla in situatie de incompatibilitate, detinand si functia de membru al Biroului Executiv Central al partidului. "Am decis ca raman la PNL central. La Delegatia Permanenta a PNL de azi (ieri - n.r.) se va supune aprobarii un presedinte interimar al filialei, pe domnul Eugen Bandea", a declarat Nicolaescu.
Alegerile din PNL Mures au avut loc in urma cu cateva luni, la 16 decembrie anul trecut, cand Eugen Nicolaescu a fost ales presedinte al filialei, si au fost validate in ultima sedinta a Comitetului Executiv de la nivel central. Pana in acel moment, Nicolaescu ar fi avut ocazia sa-si rezolve situatia de incompatibilitate.
Potrivit statutului partidului, Eugen Nicolaescu se afla in incompatibilitate intrucat a fost si presedinte al PNL Mures, si membru al Biroului Executiv Central al partidului.
Articolul 12 din actul de reglementare al formatiunii politice stipuleaza ca membrii acestui Birou nu pot fi in acelasi timp si presedinti sau vicepresedinti ai vreunui organism de conducere din PNL.
Eugen Nicolaescu a mai fost presedinte al filialei muresene a PNL, insa in 2003 s-a autosus-pendat din aceasta functie ca urmare a alegerii sale in forul de conducere national. De atunci, in ultimii doi ani presedintia organizatiei a fost asigurata de interimari.