A inceput numaratoarea inversa pentru Guvernul condus de Emil Boc. Este saptamana bilantului pentru ministri, care ar putea plati cu functiile lor pentru nereusitele din cele noua luni de mandat. La Palatul Victoria are loc in aceste momente o sedinta a Coalitiei.
Cu doar doua zile inainte ca termenul limita acordat de presedintele Traian Basescu ministrilor Guvernului Boc pentru ca acestia sa faca reforma, in PDL au inceput sa circule liste cu numele ce ar trebui inlocuite. Udemeristii si independentii spun ca ei nu au pe nimeni de schimbat, asa ca singurii vizati raman ministrii sustinuti de PDL.
Daca premierul Emil Boc nu vrea sa discute public despre remanierea guvernului pe care il conduce, o fac colegii sai in schimb.
Cel mai recent pe lista este deputatul Mihail Boldea, care are nu mai putin de sase nume pe care le-ar vrea inlocuite: Mihai Seitan, Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gabriel Sandu si Mihail Dumitru.
Mihai Boldea nu este singurul parlamentar democrat-liberal nemultumit de guvern. Si deputatul PD-L Mircia Giurgiu are propria lista de ministri remaniabili. Deputatul se declara nemultumit de ministrii de la Munca, Finante, Sanatate, Invatamant, Agricultura si Cultura.
Si eurodeputatul Cristian Preda lanseaza noi critici la adresa presedintelui PDL. Desi a fost avertizat ca a primit cartonasul galben si ca l-ar putea primi pe cel rosu, europarlamentarul PDL Cristian Preda continua sa-l atace pe premierul Emil Boc.
Presedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat, sambata, multumit de activitatea ministrilor Uniunii. Liderul UDMR a precizat ca nu are de ce sa inlocuiasca pe cineva. Mai mult, le-a transmis pedelistilor sa-si vada de ministrii lor.
Dupa sedinta Coalitiei, Executivul se va reuni de la ora 15.00, intr-o sedinta speciala, pentru a discuta mai multe ordonante simple, pe diverse domenii, in baza Legii de abilitare a Guvernului, a declarat, miercuri, la finalul sedintei Executivului, purtatorul de cuvant al Cabinetului, Ioana Muntean.