Jurnalul National - Ponta: Romania are semnale ca 1-2 tari vor cere ca aderarea la Schengen sa fie amanata

Romania are semnale ca exista o mare probabilitate ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa fie din nou amanata, pentru luna octombrie, la solicitarea unei tari sau a doua state care nu vor bloca aderarea, ci vor cere ca decizia sa fie luata in toamna, a declarat premierul Victor Ponta, informeaza mediafax.ro.
El a explicat, la postul B1 TV, ca argumentul oficial va fi legat de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe justitie, dar ca exista si temerea ca, dupa aderarea la Schengen, foarte multi cetateni romani si bulgari vor emigra spre alte state.
Ponta a aratat totodata ca si presedintele Traian Basescu are informatii in acest sens, inclusiv despre faptul ca statele respective pot "in extremis" sa nu se mai opuna daca ar exista o actiune politica comuna din partea autoritatilor romane.
Marti, premierul Ponta a afirmat ca, in cazul unei decizii negative privind aderarea Romaniei la Schengen in martie, va relua eforturile de integrare pentru octombrie, aratand ca, spre deosebire de presedintele Basescu, el are destui ani in fata pentru rezultate, nu pentru a contabiliza doar esec dupa esec