Senatorul Serban Valeca (foto) a sustinut o declaratie politica intitulata "Economia, agricultura si aroganta asupra Romaniei", pe care o puteti citi in continuare.
Facem reforma,iesim din criza,.. ba nu! : aproape iesim din recesiune. Cuvinte insiruite de cei care ne guverneaza, cuvinte lipsite de substanta care nu mai intereseaza pe nimeni. De aproapedoi ani am atras atentia cu toata buna credinta premierului ca adevaratele sale preocupari trebuie sa fie:locurile de munca, eliminarea saraciei, cresterea productivitatii muncii, cercetarea, educatia si sanatatea. Nimic din toate acestea nu au atras atentia guvernantilor, ba mai mult la majoritatea interpelarilor si intrebarilor am primit raspunsuri politicianiste, unele semnate de secretari de stat, care dovedesc o lipsa de profesionalism jenanta. La toate acestea nu am considerat necesar sa le raspund cu aceeasi moneda deoarece ar fi fost descalificant.
Din aceasta cauza eram pe cale sa ignor balbele acestor muzicanti fara partitura daca nu s-ar prefigura un alt pericol la adresa economiei romanesti si a deteriorarii situatiei romanilor. Este vorba despre acceptarea de catre guvernantii nostri a deciziilor pe care le iau reprezentantii organismelor straine cu o aroganta nepermisa decat prin cluburile portocalii.
In timp ce sefii acestor functionari internationali anunta opinia publica despre faptul ca va veni o alta mare criza economica si in special una alimentara, cei care sunt arondati tarii noastre nu au reusit prin programul impus sa realizeze cresterea economica a Romaniei prognozata in programul desenat chiar de ei. Si atunci se pune intrebarea: daca acest program nu si-a atins tinta propusa, de ce mai avem nevoie de sfaturile acestor functionari internationali? Mai trebuie continuat programul de indatorare a statului catre bancile straine?
Vazand secretul lui Polichinele - ajutorul statului acordat bancilor in varful crizei financiare si atitudinea actuala a acelorasi banci -, zece tari din UE au hotarat sa introduca suparataxarea bancilor ca masura alternativa la austeritatea impusa propriilor populatii. In acest mod, la aparitia unei noi crize, bancile vor trebui sa fie pregatite si sa nu mai apeleze la ajutorul contribuabilior.
Daca guvernantii romani ar lua o masura similara, si cu banii stransi (nu i-ar risipi dezvoltand parcuri in sate!?) ar dezvolta agricultura, ar fi prima masura de sustinere a economiei, ar pregati resursele alimentare pentru populatie fata de noua criza ce se prefigureaza si probabil ar reduce aroganta acelor functionari facandu-i sa recunoasca greselile programelor impuse tarii noastre.