Romania Libera publica un articol despre dorinta PDL de a cuceri Primaria Capitalei folosind atuurile unei femei celebre. Articolul este intitulat "Elena Udrea intra in cursa pentru Primaria Capitalei" si il puteti citi in continuare.
'Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, si-a devoalat ieri intentia de a candida la Primaria Capitalei, dupa ce colegii sai de partid Vasile Blaga si Adriean Videanu o cotasera public cu sanse pentru preluarea acestui post.
Desemnarea ca interimar in fruntea organizatiei PDL Bucuresti se dovedeste a fi fost doar un prim pas care anunta intentia Elenei Udrea de a candida la Primaria Capitalei in 2012.
N-a spus-o cu subiect si predicat, dar a dat de inteles intr-o postare pe blogul personal ca acesta ar fi obiectivul politic urmator. "Bucurestiul poate redeveni Micul Paris si poate atrage zeci, sute de mii de turisti. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa rezolvam cateva probleme presante. Fara o anumita ordine, le punctez pe cele care mi se par mai importante", noteaza Elena Udrea, continuand apoi cu un inventar al problemelor.
• Obiectivele arhitecturale de patrimoniu umbrite de blocurile de birouri - mamut.
• Renovarea zonelor istorice.
• Preturile mari.
• Chestiunea cainilor vagabonzi.
Acestea sunt cateva dintre problemele identificate de ministru, pentru care considera ca ar avea solutii. "Nici una dintre aceste probleme nu este insurmontabila. Depinde de noi sa le rezolvam si sa redam orasului stralucirea pe care a avut-o altadata. Se poate, de asta sunt sigura; totul este sa se vrea", crede ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Interventia democrat-liberalei are loc in contextul vizitei la Budapesta, oras comparabil, in opinia ei, cu Bucurestiul la capitolul potential turistic. De altfel, Elena Udrea se afla in capitala Ungariei si luni, ziua in care Emil Boc a supus votului BPN al PDL propunerea ca apropiata sefului statului sa preia interimatul organizatiei Bucuresti in locul lui Liviu Negoita.
Cel din urma a renuntat oficial la presedintia filialei din motive personale, nu din cauza unor "nemultumiri" de natura politica, asa cum a speculat presa. Pentru a intari varianta oficiala, Negoita a explicat, miercuri, ca el insusi a fost cel care a propus-o pe Elena Udrea drept inlocuitor, apreciind ca ea este o "persoana dinamica si apropiata de colegi".

• Vasile Blaga: "Sorin Oprescu este un adversar redutabil, lucrurile nu sunt batute in cuie"

Inscaunarea Elenei Udrea peste cea mai mare organizatie a PDL este pentru garda veche a partidului o infrangere de proportii. Vasile Blaga si Adriean Videanu, unul candidat la primaria Capitalei, celalalt fost edil, au fost mustrati de seful statului la intalnirea de la Snagov pentru ca nu au fost in stare sa gaseasca un lider pentru Bucuresti si au fost totodata acuzati ca vor sa pastreze pentru ei "cate o bucatica" din el. In pofida acestui fapt, cei doi au afirmat ca adversara lor, Elena Udrea, are o sansa la Primaria Capitalei.
Blaga e totusi rezervat si avertizeaza ca Sorin Oprescu este un adversar redutabil pentru oricine si ca lucrurile nu sunt batute in cuie, candidatul PDL pentru Primarie urmand sa fie stabilit in urma unei evaluari in partid.
Pana atunci insa, scenariul candidaturii Elenei Udrea nu produce bucurie in tabara PSD. "Ce face doamna Udrea chiar nu e important pentru noi. Candidatii PSD pentru marile orase vor fi stabiliti in vara anului 2011 dupa sondaje de opinie", a declarat pentru Romania Libera Victor Ponta.
Nici un lider din conducerea PNL nu a putut fi contactat pentru precizari. Ultimul candidat PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, nu a reusit sa intre in turul doi, dar Primaria Sectorului 1 este condusa de Andrei Chiliman, potential candidat. '

N.Red. Nu muscati din momeala prezumtivei candidaturi a Elenei Udrea la Primaria Capitalei. Udrea nu are nicio sansa sa fie aleasa Primar General, deoarece la Ministerul Dezvoltarii si Turismului nu a inregistrat absolut nicio performanta, iar criza economica si debusolarea guvernantilor nu ii aduc niciun fel de puncte Elenei Udrea.
Postarea in fruntea Organizatiei PDL Bucuresti a Elenei Udrea are alt scop: stagiul pentru a ataca un alt obiectiv, pe masura ambitiilor frumoasei blonde. Ea este antrenata pentru castigarea functiei de presedinte PDL pe tara si implicit pentru desemnarea de catre Traian Basescu a Elenei Udrea ca inlocuitor de rezerva pentru Emil Boc, in functia de Prim Ministru.