Femeile democrate au sarbatorit sambata, in avans, Ziua Europei, prilej cu care s-au reunit pentru a se imbarbata reciproc in privinta carierelor politice pe care si le-au ales. Vedeta intrunirii a fost celebra blonda Elena Udrea, fost consilier prezidential, care a venit la manifestatie cu o tinuta si o silueta demne de invidiat.

Organizatia de femei a PD Bucuresti a sarbatorit, cu trei zile in avans, "9 Mai, Ziua Europei" prin discursuri feministe, flori, diplome, sampanie si mancare pregatita de un barbat. Pe langa discutii si gustari, femeile democrate au acordat diploma "Cel mai longeviv cuplu din PD Bucuresti" pentru opt cupluri trecute de mult de prima tinerete, dar si o diploma pentru bucatarul-sef, care a muncit toata noaptea la prepara-rea si decorarea aperitivelor si dulciurilor. La manifestare au participat fostul consilier prezidential Elena Udrea, ministrii Anca Boagiu si Sulfina Barbu, senatorii Cornelia Cazacu si Maria Petre, deputatul Anca Constantinescu si euroobservatorii Roberta Anastase si Monica Iacob Ridzi.

Udrea a spart gura targului

Vedeta evenimentului a fost, incontestabil, fostul consilier prezidential Elena Udrea, care si-a eclipsat colegele de partid printr-un costum alb, cu pantaloni mulati si cu un decolteu generos, asortat la o pereche de cizme albe din piele. Femeile PD-iste au apreciat ocazia intalnirii cu Elena Udrea. Acestea si-au facut poze cu telefoanele mobile alaturi de fostul consilier prezidential si chiar i-au cerut autografe. La randul sau, Elena Udrea a spus ca este mandra ca se afla in mijlocul "acestor femei militante, care stiu sigur ce vor sa obtina in politica" si pe care le-a sfatuit "sa nu cedeze niciodata, nici un pas".

"Noi muncim, nu dam cu gura!"

La prezidiu s-au aflat, alaturi de Elena Udrea, alte trei femei cunoscute din PD: Anca Boagiu, Sulfina Barbu si Monica Ridzi, imbracate in negru. Rolul de amfitrioana a fost preluat de Anca Boagiu, care a declarat ca este nevoie de cat mai multe femei in politica, desi "femeia in sine este ironizata, in anumite situatii, nu chiar de cele mai avizate persoane". Boagiu le-a recomandat colegelor sa respinga criticile cu eleganta, "nu cu mitocania cu care sunt atacate". Anca Boagiu a adaugat ca femeile se pot confrunta cu personaje care isi imagineaza ca, "daca dai cu gura, devii celebru". "Noi muncim, nu dam cu gura!", a conchis ministrul Integrarii, inainte de a o prezenta pe Sulfina Barbu, "una dintre femeile-barbat ale PD". La randul sau, Sulfina Barbu a spus ca este un ministru care a muncit "enorm", care are performante, adaugand ca presedintele Comisiei pentru mediu a Parlamentului European i-a spus ca este un ministru care a reusit sa rezolve problemele Romaniei la capitolul Mediu.