Razboiul dintre cele doua Palate isi joaca parca ultimele acte, iar potrivit deputatului PRM Gelil Eserghep, de doua zile liberalii lucreaza intens la un nou guvern, a carui componenta exclude Partidul Democrat. Pe de alta parte, premierul sustine, in continuare, ca nu vrea restructurarea guvernului. "Este vorba despre un guvern format din PNL, UDMR si PC, si sprijinit de PSD", declara, pe de alta parte, deputatul Gelil Eserghep. Reporter: Domnule deputat, care credeti ca va fi cea mai grea pierdere, in conditiile acestor miscari "de trupe", pe care o va suferi Partidul Democrat?
Gelil Eserghep: Presedintele Traian Basescu va fi suspendat si, chiar daca se intoarce, el va avea o pozitie mult mai slabita. Apoi, prin restructurarea guvernului presedintele si Partidul Democrat pierd Ministerul Administratiei si Internelor si Justitia. Intr-un fel, daca ne gandim bine, este nevoie de o schimbare, atata vreme cat exista atat de multe persoane, si nu e vorba neaparat despre politicieni, care nu-si pot justifica averile si care nu patesc nimic.
Rep.: Democratii sustin insa ca nu vor sa iasa de la guvernare, ba chiar au facut precizarea ca sunt la fel de legitimi ca si liberalii sa faca parte din guvern.
G.E.: Tot ce spune presedintele PD, Emil Boc, despre legitimitate si alte asemenea, sunt vorbe. Adevarul este ca e greu sa scoti un caine de la macelarie. Democratii nu au nici o misiune, asa cum afirma, pur si simplu tin cu dintii de putere.
Rep.: Din punctul dumneavoastra de vedere, de unde a inceput acest razboi care a dat peste cap scena politica?
G.E.: Totul a pornit de la Elena. Romania a avut Elena Lupescu, Elena Ceausescu, si acum Elena Udrea. Ea este vinovata de tot ce se intampla acum in Romania.
Rep.: O alta doamna deloc aflata in gratiile PRM este si ministrul Justitiei. Cum o mai percepe partidul dumneavoastra, la acest moment, pe Monica Macovei?
G.E.: Ministrul Justitiei pentru noi, cei de la PRM, nu exista. Este un ministru demisionar. Dar, odata cu noul guvern, va veni si un alt ministru. Chiar astazi (n.r. - 14 martie a.c.) premierul a preluat portofoliul Justitiei prin declaratiile facute...
Rep.: Totusi, Monica Macovei este inca ministru, pentru ca motiunea de cenzura impotriva ei nu o obliga sa demisioneze.
G.E.: Daca esti nesimtit, evident ca nu este nimic obligatoriu. Nu este obligatoriu sa ne taiem unghiile, sa ne spalam sau sa ne schimbam lenjeria intima, asta nu inseamna ca nu o facem, nu-i asa?
Rep.: Lasand insa deoparte zbuciumul de la "centru", cum apreciati faptul ca la Constanta presedintele Organizatiei Judetene a PRM, Radu Comanici, a fost dat in judecata, sau amenintat ca va fi dat in judecata, ca urmare a articolelor publicate in ziarul partidului?
G.E.: Nu comentez.
Rep.: Atunci, tot legat de Constanta, ce-mi puteti spune despre semnaturile stranse pentru europarlamentare si care sunt propunerile PRM Constanta pentru Parlamentul European?
G.E.: Semnaturile au fost depuse. Cam putine parca, trebuie sa admitem, dar probabil ca mobilizarea a fost facuta mai tarziu sau au existat alte probleme... Ideea este ca de la Constanta avem doi oameni pe lista pentru Parlamentul Europei: fostul senator Dan Rahau, presedinte al PRM Navodari, si Mariana Bandi.
Rep.: Pentru Primaria Constanta, PRM s-a gandit la o persoana anume, la un candidat?
G.E.: Pentru Primaria Constanta nu s-a stabilit inca un candidat. Poate candideaza Radu Comanici, presedintele PRM Constanta... poate candida Dan Rahau, poate candida Gelil Eserghep sau consilierul municipal Horia Caliminte. Partidul va analiza si vom comunica acest lucru.