Romania Libera publica articolul "Udrea, dezamagita ca Basescu nu vede o femeie sef al PDL sau de stat", pe care il puteti citi in continuare.
'Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, s-a declarat surprinsa si "deceptionata" de afirmatia lui Traian Basescu potrivit careia nu crede ca o femeie ar avea sanse sa castige sefia PDL sau Presedintia Romaniei.
"Sunt convinsa ca multe din aceste femei ar face treaba mult mai buna ca multi barbati in fruntea partidului. M-a surprins faptul ca cel mai mare sustinator al femeilor in politica, dl Traian Basescu, un barbat caruia multe femei, cel putin cele din PDL, ii datoreaza ascensiunea si cariera si functiile pe care le ocupa - suntem atatea femei in functie extrem de importante din partea PDL, al treilea om in stat, Roberta Anastase, Anca Boagiu, ministru, eu ministru, Sulfina Barbu, Monica Ridzi - nu ne-a dat sanse la functia de presedinte al partidului, la cele mai inalte functii in stat si asta sigur este un motiv de deceptie asa pentru noi femeile, pentru ca ne gandeam totusi ca cel care te ajuta atat de mult in cariera chiar crede ca poti merge mai sus", a comentat Udrea la B1TV afirmatia presedintelui de duminica. Potrivit NewsIn, ea a amintit insa ca a anuntat mai demult ca nu doreste sa candideze nici la presedintia PDL, si nici pentru Presedintia Romaniei.
Presedintele Traian Basescu aprecia ca Elena Udrea este unul dintre cei mai buni politicieni ai PDL, insa sustine ca pentru functia de premier, presedinte de partid sau sef al statului este nevoie, pe langa inteligenta si abilitate, de experienta de viata.
"Exclud un candidat femeie si la presedintia partidului si la presedintia Romaniei, nu exclud candidatura, exclud sansa de a castiga", a precizat Traian Basescu intr-o emisiune difuzata duminica la Pro Tv, vorbind despre potentiali candidati la sefia statului, dar si a PDL. Intrebat daca se refera la Elena Udrea cand vorbeste despre sansa femeilor de a conduce PDL sau Romania, Basescu a spus ca este vorba si de politicieni precum Sulfina Barbu sau Roberta Anastase.
Cat priveste o eventuala sustinere pentru ca Elena Urdea sa conduca Guvernul, Basescu s-a aratat categoric impotriva. "Nu, si o sa va spun de ce. Va aduceti aminte ca eu am fost promotorul in partid a promovarii tinerilor. Am ajuns intre timp la o concluzie, este extraordinar de bine sa promovezi tineri, dar trebuie sa fii foarte atent unde ii ajuti sa ajunga atunci cand poti sa ii ajuti, pentru ca functiile inalte gen prim-ministru, presedinte, dincolo de forta, mai impun, implica o experienta de viata", a explicat seful statului. "Nu e suficient sa fii inteligent, si aici v-o descriu pe doamna Udrea: inteligent, ambitios, capabil de negociere, extrem de rezistent in batalia politica, deci as spune la varsta dansei, 36-37 de ani, unul din cele mai bune produse
ale politicii PDL in ultimii ani, dar de aici pana la functia de prim-ministru sau presedinte de partid e cale lunga, sunt functii care necesita experienta de viata", a subliniat Traian Basescu.'