Elena Basescu a criticat-o dur pe Monica Macovei pentru declaratiile pe care le face la adresa democrat-liberalilor. Potrivit cotidianul.ro, totul s-a intamplat pe 1 iunie, in Parlamentul European, la o intalnire pe care europarlamentarii romani au avut-o cu bursierii "Robert Schuman".
Elena Basescu s-a dezlantuit impotriva fostul ministru al Justitiei Monica Macovei, care criticase coruptia din PD-L.
"Noi, cei din PDL, ne boicotam intre noi! Monica Macovei de ce zice ca cei din PDL fura? Ea nu a ajuns eurodeputat tot pe listele PDL? Si ea cu ce-si tine copilul la Londra? Da, ea isi permite sa vorbeasca orice, ca are pile la jurnalisti. La fel ca si Cristian Preda", a spus Elena Basescu.
Potrivit site-ului, la acest incident ar fi fost prezenti si europarlamentarii Theodor Stolojan si Sebastian Bodu, dar si detinatorii bursei "Robert Schuman". Jurnalistii sustin ca au intrat si in posesia unei scrisori redactate de unul dintre participanti si care descria intregul eveniment.
Documentul a fost trimis si eurodeputatilor, dar si unui ziar bucurestean care ar fi refuzat sa o publice. Pe de alta parte, niciunul dintre europarlamentarii PD-L contactati de Cotidianul nu au confirmat incidentul dintre Elena Basescu si Monica Macovei. Acestia fie nu si-au amintit nimic, fie au declarat ca nu au fost la discutia cu pricina. Theodor Stolojan, Monica Macovei si Elena Basescu nu au putut fi contactati pentru a lamuri incidentul.