Senatoarea Doina Silistru a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata ,,Candidatul national", pe care o puteti citi in continuare.

Traim intr-un deja ciudat si deranjant deja vu. Parca mai ieri se batea record dupa record la proba de votat viteza - va mai amintiti, cred, clasicul episod parizian. Un distins domn de la PDL - pe vremea aceea - era titular de rubrica. Cam in aceeasi perioada ciudata, doamna Elena Basescu, pe atunci o tanara speranta a politicii romanesti, dar cu anvergura europeana, revenea in PDL din postura de candidat independent, dupa o stralucita victorie in alegerile europarlamentare. Episodul este pe cale sa se repete, cu datele usor schimbate, dar efectul va fi acelasi: ca si atunci, si acum va acoperi de ridicol partidul de suflet al presedintelui Traian Basescu, Partidul Miscarea Populara.
,,Blindat’’ deja cu oameni fideli presedintelui, PMP se pregateste, ca orice formatiune serioasa, de alegeri. Stim ca distinsul domn Cristian Preda va deschide lista formatiunii pentru alegerile europarlamentare, iar domnia sa va fi urmat, deja nu mai avem nicio indoiala, de doamna Elena Basescu. Cu o conditie, insa: mezina sa se inscrie in PMP. Un fleac, cum s-ar spune, iar vor ciurui urnele!
Remarcabila schimbare de strategie: data trecuta, EBA a trebuit sa plece din partid ca sa primeasca voturile PDL-ului, cate 15 de la fiecare sectie de votare, spuneau gurile rele. De data aceasta, EBA trebuie sa se inscrie in partid si va primi, fara indoiala, tot sprijinul de care are nevoie.
Acum, stimati colegi, avem in fata o problema de raportare. Cred ca mai degraba EBA isi sacrifica bunul capital de imagine si expertiza politica ajutand noul partid, nu invers, cum ar fi tentat vulgul sa creada. Daca din postura de independenta EBA a reusit sa se ,,strecoare’’ atat de sus in optiunile electoratului roman, va dati seama de ce este capabila fiica presedintelui de pe locul doi al listei PMP? E drept, nu va mai fi asteptata de o doamna Ridzi care sa-i inmaneze carnetul de partid, dar se poate conta pe oficiile de gazda ale doamnei Elena Udrea... Va fi un moment de maxima intensitate si importanta, o confirmare a faptului ca romanii stiu sa isi aleaga reprezentantii in forul european.
Ce rol joaca domnul presedinte Basescu in acest film? Ca de obicei, niciunul. Apolitic fiind, domnia sa se limiteaza la a ,,creste partide’’. Cu sapa in mana, primul agricultor al tarii pliveste buruienile din jurul copacelului abia sadit - un mar, neindoielnic.
Domnul Cristian Preda, caruia i-am amintit mai devreme numele, spunea ca, spre deosebire de toate celelalte partide din Romania, ,,ordinea pe lista e stabilita de catre teritoriu’’. In aceasta lumina privind lucrurile, sa fim convinsi ca doamna Elena Basescu este un candidat national. In consecinta, va primi minim 15 voturi din fiecare sectie din tara. Cu o jumatate de ora de chin, vreo 3.000 vor veni de la Paris.