Partidul Alternativa Ecologista pare ca tine cu dintii de Marius Stan pentru cursa pentru sefia municipiului. Desi acesta a trecut in tabara PNL ca sa se antreneze pentru alegerile locale, presedintele organizatiei galatene a PAE, Ion Stefan, bate din picior ca Marius Stan inca le apartine si ca la mijloc e vorba doar de o curtare a candidatului lor: "Nu ascund faptul ca suntem atractivi, si candidatul nostru e atractiv, si partidul nostru e atractiv, si oamenii din el, pentru ca avem o structura serioasa, avem peste 5.000 de membri in judetul Galati".

Ion Stefan a mai tinut sa precizeze ca PAE este singurul partid judetean care si-a lansat candidatul si ca nici nu se pune problema unui plan secund atat timp cat, cu siguranta, directorul general al Otelului Galati este candidatul lor oficial. "Nu avem un plan B pentru ca nu este necesar un plan B. In momentul in care vom avea nevoie de un plan B il vom scoate pe masa. Dar noi avem solutii, avem oameni. Spre deosebire de altii, care au si ministri, au si 40-50-60 de directori, dar nu reusesc sa puna un om care are peste 1%", a explicat Ion Stefan. De asemenea, admite ca saptamana aceasta va fi hotaratoare si ca se vor clarifica anumite lucruri.

Intrebat, la conferinta de presa, daca Marius Stan ar avea mai multe sanse cu PNL, Ion Stefan a raspuns ca, din punctul sau de vedere, nu.

Ion Stefan a argumentat ca pana acum PNL nu a reusit sa aduca in turul doi niciun candidat la alegerile locale si ca venirea in Galati a PAE a insemnat o alta constructie politica, o alta alternativa la tot ceea ce s-a realizat pana acum in GalatI, iar Marius Stan a ajuns pe treapta care se afla datorita faptului ca ei l-au lansat.