"Nu vreau sa intru in disputa cu presedintele Basescu. Dar ma vad nevoita sa raspund acuzatiilor incorecte si rau voitoare. Eu sunt profesor si niciodata nu m-am indepartat de scoala si nu vreau sa legam reforma in invatamant de alegerile prezidentiale", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca reactie la acuzatiile aduse de seful statului, intr-un interviu televizat.
"Ministerul Educatiei a dispus masuri pentru a reforma sistemul de invatamant, care are nevoie de demersuri concrete care sa-l actualizeze si sa-l modernizeze", a declarat Ecaterina Andronescu.
"Nu cred ca problema legislatiei de invatamant ar trebui sa fie legata de alegerile din toamna", a adaugat ministrul. "Niciodata nu s-a pus problema reducerii orelor de sport. Refacarerea miscarii sportive de masa este prioritara in mandatul meu. Consider ca lucrurile trebuie tratate cu responsabilitate. Refuz sa promovez idei si masuri carora sa le dau valoare de absolut si care sa nu fie discutate cu cei carora se adreseaza", a mai spus ministrul, considerand ca dialogul cu partenerii sociali, profesorii si parintii, este esential in reformarea invatamantului.
Presedintele Traian Basescu a acuzat, intr-un interviu, ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si liderii sindicali "plimba" legile de reformare a sistemului de educatie propuse de Mircea Miclea, pentru ca "au intrat in aceeasi logica a parteneriatului impotriva elevului".
Traian Basescu, prezent, duminica, 14 iunie, la sedinta Executivului, a atras atentia ministrului Educatiei asupra situatiei dezastruoase a invatamantului si a cerut adaptarea programei scolare la realitatile economice. De asemenea, presedintele Basescu i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa nu scoata Educatia fizica din programa scolara.