Fiica presedintelui Romaniei, Elena Basescu, este europarlamentar. In aceasta calitate ea are circa 6.000 de euro lunar salariu (in mana), diverse indemnizatii, precum si o suma de aproape 18.000 de euro lunar pentru a-si angaja, dupa ce criterii doreste, asistenti. O pensie medie in Romania este de 736 lei. Socotiti de cate ori este mai mare venitul Elenei Basescu fata de banii unui pensionar din Romania.

Salariul lunar

Incepand din iulie 2009, Elena Basescu beneficiaza, ca membru al Legislativului european, de un salariu de baza lunar brut de 7.665,31 de euro (5.963,33 euro net).

Indemnizatii

• Indemnizatia pentru cheltuieli generale vizeaza acoperirea cheltuielilor din statul membru in care se exercita dreptul de vot precum costurile de administrare a biroului membrilor, factura telefonica si taxele postale, achizitionarea, utilizarea si intretinerea echipamentului computerizat si costul calatoriilor.
• Indemnizatia forfetara de calatorie vizeaza acoperirea costurilor calatoriilor efectuate de europarlamentari in cadrul Comunitatii Europene pentru a participa la reuniunile oficiale ale Parlamentului European precum sedintele plenare, reuniunile comisiilor sau reuniunile grupurilor.
• Indemnizatia anuala de calatorie este prevazuta pentru cazurile in care europarlamentarii trebuie sa calatoreasca in afara statului membru de origine pentru indeplinirea sarcinilor, dar in alte scopuri decat reuniunile oficiale. Indemnizatia anuala de calatorie este fixa. Pentru 2009, indemnizatia este de cel mult 4.148 de euro.
• Elena Basescu primeste si indemnizatia de sejur in cuantum de 298 de euro pe zi, in cazul participarii la reuniunile oficiale ale organismelor parlamentare pe care EBA le deserveste ca eurodeputat si care sunt organizate in cadrul Comunitatii Europene.

Staff-ul Elenei Basescu

Ca eurodeputat, EBA are dreptul de a-si angaja personal propriu care sa o ajute in exercitarea atributiilor ce-i revin. Ei i se deconteaza cheltuielile rezultate in totalitate si exclusiv din angajarea sau utilizarea serviciilor unuia sau mai multor asistenti. Suma lunara maxima care poate fi platita se ridica la 17.540 de euro.

Cat a castigat EBA la Luxten

Cand lucra part-time in Romania, pentru 4 ore de program pe zi la Luxten, Elena Basescu primea lunar aproximativ 70 de milioane de lei vechi.
Acest lucru rezulta din declaratia de avere din dosarul fiicei presedintelui Romaniei. Firma la care era angajata part-time coincide cu cea care a concesionat intretinerea retelelor de iluminat din Capitala pentru 15 ani. Contractul a fost atribuit in 1997.
Potrivit propriilor declaratii, Elena Basescu petrecea 4 ore pe zi la Luxten, unde introducea "niste date in calculator". "Nu eram vreun doctor in economie, vreun specialist. Lucram in financiar, la un calculator, pe un post de functionar. Ma duceam 4 ore pe zi la birou, ma asezam pe un scaun si introduceam niste date in calculator. N-aveam nici internet, nici messenger, numai un soft de contabilitate, atata", s-a confesat fiica presedintelui in emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV.

Averea fiicei presedintelui

EBA detine un autoturism Range Rover cumparat in 2007 cu 50.000 de euro, bijuterii de 8.000 de euro si un credit de 16.500 de euro de la Piraeus Bank scadent in 2012.
Spre deosebire de un roman obisnuit, fiica presedintelui nu are probleme cu returnarea creditului. Nici cu vacantele, nici cu mancarea zilnica. Ea sta mai mult pe Coasta de Azur. Fiica presedintelui Romaniei huzureste iar majoritatea romanilor sunt adusi la disperare de taticul Traian.