Biroul Permanent National al Partidului Democrat- Liberal (PD-L) a aprobat ieri, cu doua voturi impotriva, propunerea de excludere din partid a deputatului Stelian Dutu, decizia urmand a fi validata de Consiliul National de Conducere. Presedintele PD-L, Emil Boc, a motivat aceasta hotarare prin "prejudiciile de imagine" pe care Dutu le-a adus partidului prin declaratiile sale din ultimul timp, facand referire la "acele activitati prin care a incitat la crearea unor curente" si "prin pozitiile pe care le-a avut in presa scrisa si audiovizuala impotriva deciziilor BPN".

In replica, deputatul Stelian Dutu ne-a declarat ca se astepta la aceasta decizie, dar s-a ferit sa comenteze asupra viitorului sau politic. "Nu ma surprinde decizia BPN, era un lucru absolut firesc. Este un gest iresponsabil al presedintelui Emil Boc, care nu a avut niciodata curajul sa infrunte realitatea si sa recunoasca faptul ca esecul de la Constanta i se datoreaza in principal lui. Pur si simplu nu are taria sa recunoasca ca a gresit", ne-a declarat Dutu. Acesta a acuzat si lasitatea celorlalti membri ai BPN, laudandu-i in schimb pe Ioan Oltean si Cezar Preda, cei care au votat impotriva excluderii sale. "Ceilalti membri ai BPN stau in genunchi in fata unui singur om, pentru ca le duduie fundul si le tremura pantalonii. Doar Ioan Oltean si Cezar Preda au dovedit ca au coloana vertebrala, ca au ceva in pantaloni", a mai spus deputatul Stelian Dutu.

Numirea lui Banias, considerata de Dutu "o mare prostie"

Acesta a precizat ca nu se pune problema inregimentarii sale intr-un alt partid politic, refuzand sa ne dezvaluie ceva despre viitorul sau politic sau o eventuala candidatura la Camera Deputatilor, spunand doar "toate la vremea lor". Referindu-se la noul presedinte al organizatiei judetene PD-L Constanta, Mircea Banias, deputatul Dutu a considerat numirea acestuia drept "o mare prostie". "E o mare prostie, Mircea (Banias- n.red.) ar trebui sa stea in banca lui, pentru ca e manevrat de un prieten", a declarat Dutu, discutia alunecand astfel catre unul dintre cei propusi la un moment dat la aceasta functie, Florin Mitroi, despre care a zis: "E mic si prea smecher pentru ceilalti".