Presedintele Partidului Conservator - Constanta, Ion Minca, s-a dezlantuit ieri impotriva primarului Mangaliei, despre care a spus ca e "talhar, hot si bandit", "un nemernic jegos" si l-a invitat sa-l dea chiar si in judecata pentru cele afirmate. Plecand de la fluturasele inveninate care au invadat de ceva timp orasul si in care Minca, candidatul PC la primarie, Vasile Olan si alti consilieri locali sunt ridiculizati in ipostaze calomniatoare, liderul conservator i-a declarat razboi total primarului. "Ii mai trasmit o "sageata": acele doua casete exista. Atat", a mai spus liderul PC, fara a detalia in nici un fel pe marginea acestei fraze misterioase.
Minca i-a cerut primarului sa inceteze cu atacurile murdare la adresa sa si a familiei sale, oferindu-se sa-l interneze intr-un spital, doar "sa plece dracului din oras si sa lase lumea in pace". Presedintele conservator sustine ca detine "maldare de documente" despre absolut toate ilegalitatile comise de conducerea actualei administratii publice locale, aratandu-se convins ca o sa vina si vremea ca acesta sa plateasca pentru ce a facut. Referindu-se la vesnicele acuze de contrabanda cu tigari, Minca a spus ca el nu a facut decat sa cumpere tigari de la duty- free-uri, "ce-i drept, in cantitati mult mai mari decat oricine altcineva". Liderul PC este convins ca nimeni nu-i va putea fabrica nici un dosar, pentru ca nu ar avea cu ce, asta spre deosebire de edilul-sef al Mangaliei, a afirmat Minca.

PC isi va anunta saptamana viitoare candidatul pentru Primaria Constanta

Dincolo de atacurile deosebit de dure la adresa edilului din Mangalia, conferinta de ieri a PC a prilejuit si lansarea candidatului la Primaria Navodari, inginerul George Dogarescu, dar si o prezentare a candidatului la Primaria Mangalia, Vasile Olan. "Primarul simte rasuflarea mea rece in ceafa si pierde din ce in ce mai mult electorat", a declarat Olan. Olan a afirmat ca PC Mangalia este cea mai puternica din tara, numarand peste 1.200 de membri, intreaga organizatie judeteana avand circa 5.000 de membri, dupa cum a aratat si Ion Minca. In alta ordine de idei, conservatorii au reamintit trecerea organizatiei PNG-CD din comuna 23 August, a PSD Albesti, precum si a PD-L Baneasa in PC, alte cateva organizatii urmand sa faca acelasi gest in perioada urmatoare. Presedintele Ion Minca a anuntat ca saptamana viitoare PC isi va anunta candidatul pentru Primaria Constanta si pentru Consiliul Judetean.