Primarul din Botosesti-Paia a regizat pentru presedintie un filmulet cu cel mai prapadit drum judetean din Dolj, in speranta ca-l va sensibiliza pe Traian Basescu.
Constantin Fugaru, edilul care a ratat recent stema comunei din cauza unei vaci, acuza consiliul judetean si SC Drumuri si Poduri ca nu misca un deget pentru reabilitarea celor mai distrusi 28 de kilometri de sosea din Dolj: Pietroaia - Botosesti-Paia. Fiindca s-a lovit constant de refuzul autoritatilor competente si a trimis la Bucuresti topuri de memorii, dupa cum declara, Fugaru a ales un mod mai electronic de a alerta presedintia. A facut patru filmulete cu telefonul mobil, le-a descarcat pe laptopul proprietate personala, le-a inregistrat pe CD si le-a expediat presedintiei. "Nimeni nu ma ia in seama, desi situatia este de o gravitate iesita din comun. In perioada ploioasa, 3.000 de suflete raman izolate din cauza acelui drum. M-am gandit ca solicitarile mele ar avea mai multa greutate daca i-as trimite presedintelui Basescu si filmulete. La consiliul judetean am strigat in zadar in fiecare sedinta. Doar domnul senator Radu Berceanu a incercat sa ma ajute", a spus Constantin Fugaru.
Primarul recunoaste ca administratia doljeana a intocmit un studiu, suma necesara asfaltarii cifrandu-se insa la peste 220 de miliarde de lei, bani pe care, potrivit specialistilor CJ Dolj, o comuna nu-i va primi niciodata. "Imi amintesc ca primarul din Botosesti-Paia a trimis un CD cu imagini la presedintie. Chiar am discutat cu doamna Adriana Saftoiu si am rugat-o sa tina cont si de solicitarile lui Fugaru, in sensul de a le da o tenta mai oficiala cand le va remite institutiilor responsabile. Am vorbit de mai multe ori cu primarul, m-am interesat si am aflat ca, intr-adevar, drumul despre care vorbeste este sub orice critica. Sigur ca am incercat si eu sa intervin, atat cat poate interveni un vicepresedinte al Senatului. Restul depinde de putinii bani de care dispune administratia judeteana", a declarat senatorul Radu Berceanu.
Consiliul judetean pregateste 50 de miliarde
Fugaru este suparat foc si pe Eugen Georgescu, directorul SC Drumuri si Poduri Dolj: "Nici directorul SC Drumuri si Poduri nu vrea sa intervina. A zis ca ma da in judecata pentru ca-l stresez". In replica, Georgescu a tinut sa dovedeasca inclusiv cu graficele celor doua interventii din acest an la portiuni ale drumului Pietroaia - Botosesti-Paia: "Stiu ca domnul primar a alertat si presedintia, careia i-a trimis si filmulete. Poate sa faca tot ce vrea, si eu am facut tot ce s-a putut. Am pus balast pe un tronson de sapte kilometri chiar in ianuarie. Am initiat alta actiune luna trecuta, cand am ramas cu utilajele impotmolite. Acel drum este un cosmar si, cel mai grav, este imposibil de amenajat la un standard satifacator fara bani. SC Drumuri si Poduri are un buget de 74 de miliarde de lei vechi pe an, adica 5.500 de lei vechi pe metru de sosea judeteana. Ce credeti ca se poate face cu suma asta?".
Gerogescu sustine ca a pus la dispozitia consiliului judetean si variante de reabilitare, pentru care nu a primit inca un raspuns. "Cea mai la indemana solutie ar fi acoperirea gaurilor, asa-numitele cuiburi de pasare, care ar costa sapte miliarde. Fiindca o fundatie exista, ar mai putea fi adoptata solutia asfaltarii portiunilor delicate, in special la Gogosita", a precizat directorul Eugen Georgescu. Vicepresedintele consiliului judetean, Victor Odolbasa, a declarat ca propunerile sunt inregistrate si ca problema drumului Pietroaia - Botosesti-Paia nu ii este indiferenta: "Intentionam sa alocam, dintr-o linie de credit mai mare, 50 de miliarde pentru acea artera judeteana".