PSD si PD-L au convenit asumarea raspunderii pe legile salarizarii, eficientizarii cheltuielilor si restructurarii agentiilor, a declarat, luni, inaintea BPN, vicepresedintele Liviu Dragnea, insa Emil Boc a anuntat, dupa sedinta coalitiei, ca si legile educatiei vor fi adoptate prin aceeasi procedura.
Dragnea a afirmat ca PD-L si PSD nu au convenit, inca, asumarea raspunderii guvernamentale pentru legile educatiei.
Intrebat daca PD-L si PSD au stabilit asumarea raspunderii guvernului, vicepresedintele PSD a raspuns: "Nu, pe educatie nu. Este vorba de legea salarizarii, de legea eficientizarii cheltuielilor publice si restructurarea agentiilor, cam atat. Despre legile educatiei nu am convenit inca asumarea".
Dragnea a spus ca, dupa ce ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, va prezenta proiectul de legi in educatie, in sedinta de guvern de miercuri, acestea vor intra in dezbatere publica.
Vicepresedintele PSD nu a exclus varianta ca, dupa dezbaterea publica, legile respective sa fie adoptate prin asumarea raspunderii Guvernului, dar a precizat ca, la ora actuala, PSD nu a luat o decizie privind asumarea.
"Inca nu am decis in coalitie daca mergem pe asumare sau pe dezbatere in Parlament. Noi insistam pe procedura parlamentara", a adaugat Dragnea.
Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament, in 2 septembrie, pe legea salarizarii unice, pe legea restructurarii agentiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum si pe legile educatiei, a anuntat, luni, dupa sedinta coalitiei, premierul Emil Boc, care a precizat ca PSD nu a avut obiectii majore.
Liderii PSD s-au reunit, duminica seara, pentru a discuta subiectul asumarii raspunderii, dar si pe tema acordului cu FMI. Dupa sedinta, Nita a anuntat ca ministrul Andronescu va prezenta, luni, in BPN, legile educatiei, care vor intra ulterior in dezbatere publica, acest lucru urmand a fi discutat si in coalitie.
Surse din PSD declarau, luni dimineata ca PSD ar putea accepta asumarea raspunderii Guvernului pe legile educatiei, in varianta Andronescu, nu in cea a Comisiei Miclea, unii lideri social-democrati considerand propunerea PD-L drept un atac in replica la sustinerea PSD pentru infiintarea Comisiei Udrea.
Aceleasi surse au mai trelatat ca singurele modificari pe care le-ar accepta PSD ar fi cele de forma, si nu cele de fond.