Dupa audierea de ieri a ministrului Apararii, in cadrul Comisiei speciale de la Cotroceni, consilierul prezidential ßtefan Deaconu a afirmat ca Teodor Atanasiu ar trebui sa trimita comisiei o serie de documente pentru a se putea finaliza ancheta, iar liberalul George Scutaru a declarat ca "dosarul Atanasiu" este unul politic.
Consilierul prezidential ßtefan Deaconu a declarat ieri ca ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, ar trebui sa transmita Comisiei speciale de la Cotroceni o serie de documente si puncte de vedere, iar de rapiditatea transferarii datelor depinde incheierea activitatii acestei comisii.
ßtefan Deaconu a precizat ca nu doreste sa faca nici un comentariu despre continutul discutiilor sau despre documentele prezentate in sedinta de ieri a Comisiei, la care a participat si Atanasiu. Totusi, Deaconu a declarat ca aceasta comisie lucreaza in continuare si pana acum s-a intrunit practic zilnic, dar nu poate avansa un termen de finalizare a activitatii. "Depinde si cat de repede ne trimite ministrul Atanasiu unele documente, puncte de vedere in apararea sa", a explicat consilierul prezidential. Pe de alta parte, consilierul prezidential nu a exclus posibilitatea ca Teodor Atanasiu sa fie invitat din nou la audieri, dupa transmiterea documentelor solicitate. Surse din comisie au spus ca dosarul contine doar plangerea deputatului Eugen Bejinariu si taieturi din ziare, precum si inregistrarea emisiunii televizate in care Atanasiu a facut afirmatiile pe baza carora Adriana Saftoiu a depus plangere impotriva sa.

Curajul de a-l infrunta pe Basescu

La randul sau, deputatul PNL George Scutaru a declarat ca "modul in care a decurs audierea lui Teodor Atanasiu la Comisia de la Cotroceni si asa-zisele probe puerile care au fost prezentate ministrului Apararii arata ca "dosarul Atanasiu" este unul politic". "Numai pe doua plangeri si pe niste taieturi din presa nu poti sa fortezi suspendarea unui ministru", a subliniat Scutaru. El a precizat ca "Atanasiu a avut curajul sa il infrunte pe presedintele Traian Basescu prin propunerea de retragere a trupelor din Irak, iar acum plateste acest lucru".
Scutaru a conchis ca "ar fi fost interesant ca Basescu sa spuna CSAT si opiniei publice de ce nu raspunde la o sesizare pe care ministrul Atanasiu i-a inaintat-o acum o luna si jumatate, in care se referea la faptul ca generalul Eugen Badalan incearca sa blocheze activitatea Directiei de audit din MApN.