Fosta disidenta a regimului comunist Doina Cornea a fost trasferata, luni, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca la Spitalul Clinic de Recuperare pentru continuarea tratamentului de recuperare dupa accidentul vascular cerebral suferit.
Directorul medical al Spitalului Militar, Radu Stan, a declarat luni ca Doina Cornea "a recuperat exceptional". "Va continua tratamentul de recuperare inceput la noi, probabil cu un kinoterapeut. A recuperat exceptional si va efectua tratamentul pentru recuperarea completa", a spus Stan.
Potrivit acestuia, pacienta a ramas doar cu o usoara hemipareza dreapta, miscandu-si mai incet mana si piciorul drept care i-au fost afectate de paralizie.
Directorul medical al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj, Emil Bogdan, a declarat, la randul sau, ca Doina Cornea "este bine si perfect constienta".
Fosta disidenta a regimului comunist Doina Cornea a fost internata la Spitalul Militar Cluj-Napoca, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral, ea fiind mutata, in 12 septembrie, dintr-un salon al Sectiei Neurologie intr-o rezerva de la Terapie Intensiva. Medicii specialisti neurologi care au consultat-o au stabilit ca starea sa de sanatate s-a ameliorat, nefiind nevoie de o interventie chirugicala.
Doina Cornea a fost supusa, ulterior, unui control cardiologic, la Institutul Inimii "Niculae Stancioiu" din Cluj-Napoca, acesta relevand faptul ca nu are nicio problema a inimii.
Medicii clujeni au constatat, in urma cu doua saptamani, in urma unui angio-RMN, ca hematomul de la nivelul creierului Doinei Cornea incepe sa se resoarba, iar Radu Stan a declarat ca acest lucru inseamna ca tratamentul aplicat pacientei a dat rezultate. Potrivit acestuia, in urmatoarele 7-21 de zile, medicii vor urmari atent starea de sanatate a pacientei si modul in care hematomul se resoarbe.
Doina Cornea a inceput, in urma cu aproximativ doua saptamani, sa isi miste mana si piciorul drept, care ii erau afectate de paralizie, fapt considerat de medicii de la Spitalul Militar Cluj-Napoca drept un "progres remarcabil". Directorul medical al Spitalului Militar spunea atunci ca ea a inceput sa manance singura.
Doina Cornea (79 de ani) este membru PNTCD Cluj. Ultima sa iesire publica a fost in urma cu aproximativ trei saptamani, cand, in calitate de membru al PNTCD Cluj, s-a opus convocarii unui congres extraordinar al partidului, avertizand asupra pericolului de scindare care plana asupra formatiunii.